17.9 C
Athens
March 23, 2023
Image default
WORLD

Επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Ο Μπάιντεν διαβεβαιώνει τον Νετανιάχου για τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικώς χθες, Παρασκευή, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον διαβεβαιώσει για την υποστήριξη των ΗΠΑ μετά την επίθεση σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε “επίθεση κατά του πολιτισμένου κόσμου”.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, η οποία έγινε έπειτα από αυτήν την “φρικτή τρομοκρατική επίθεση”, όπως την χαρακτήρισε, που προκάλεσε χθες τον θάνατο 7 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10, ο Μπάιντεν υπενθύμισε “την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ” και προσέφερε όλα τα “κατάλληλα μέσα υποστήριξης”, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε την επίθεση παλαιστίνιου ενόπλου εναντίον συναγωγής σε προάστιο της Ιερουσαλήμ, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

“Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πλέον σθεναρό τρόπο τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση”, τόνισε ο κ. Μπλίνκεν, ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει σύντομα στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

“Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους ισραηλινούς εταίρους μας και επαναβεβαιώνουμε την αταλάντευτη δέσμευσή μας στην ασφάλεια του Ισραήλ”, πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Related posts

Κύμα αντιδράσεων στην Τουρκία: Ο Ερντογάν εξέδωσε βιβλίο για το πώς η χώρα μάχεται κατά της αδικίας

banks

Πράσινοι: Διεργασίες για συμμετοχή στην επόμενη κυβέρνηση

banks

Η Ταϊβάν αναμένει μια “επίθεση γοητείας” από την Κίνα σε άτομα με επιρροή

banks

Ν. Αναστασιάδης: Ακραίες θέσεις που στοχεύουν στα δύο κράτη δεν πρέπει να είναι η επιλογή κανενός Κύπριου πατριώτη

banks

Γερμανία: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ παραμένει μέλος του SPD με απόφαση κομματικής επιτροπής

banks

Der Spiegel: Οι μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για τις ουκρανικές απώλειες στο Μπαχμούτ

banks