27.1 C
Athens
September 23, 2024
Image default
BUSINESS

Επεκτείνει την παρουσία της στην Αθήνα η IWG

Η International Workplace Group (IWG), o μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, με επωνυμίες όπως η Spaces, η Regus και η HQ ανοίγει έναν νέο, υπερσύγχρονο χώρο εργασίας στην Αθήνα, καθώς η ζήτηση για υβριδική εργασία αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, τονίζει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση. Η προσθήκη της τελευταίας τοποθεσίας της IWG στην Κυψέλη, 46 Κεφαλληνίας & Πατησίων, έρχεται μετά από ένα τρίμηνο με ρεκόρ εσόδων και γρήγορη ανάπτυξη του δικτύου της, προσθέτοντας 867 νέες τοποθεσίες το 2023. 

Με την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης καθώς οι εταιρείες κάθε μεγέθους υιοθετούν την υβριδική εργασία μακροπρόθεσμα, προβλέπεται ότι το 30% των εμπορικών ακινήτων θα είναι ευέλικτοι χώροι εργασίας έως το 2030. Με την IWG, οι συνεργάτες της μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα, ενώ θα τους παρέχεται υποστήριξη από την τεράστια εμπειρία της IWG. Η υβριδική εργασία προσφέρει στις εταιρείες μια σημαντικά μικρότερη βάση κόστους με μέση εξοικονόμηση 10.500 ευρώ (9.000 λίρες) ανά εργαζόμενο. 

Η Κυψέλη αποτελεί μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες γειτονιές της Αθήνας. Η ζήτηση για χώρους εργασίας στην περιοχή έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, με τα αιτήματα για ενοικίαση χώρων εργασίας στις εγκαταστάσεις της IWG στην περιοχή να καταγράφουν συνεχή αύξηση. Η νέα τοποθεσία της IWG βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Σταθμό Βικτωρίας, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και μια ποικιλία επιλογών για εστίαση και ψυχαγωγία. Η περιοχή διαθέτει αρκετά πάρκα και αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Οι ιδιοκτήτες του εν λόγω κτιρίου αποφάσισαν να επενδύσουν στην πλατφόρμα της IWG για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του χώρου τους αξιοποιώντας την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υβριδική εργασία. Με ετήσιες επενδύσεις περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ (50 εκατομμύρια λίρες) στην πλατφόρμα της, η IWG παρέχει στους συνεργάτες της πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας, καθώς και υποστήριξη στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση. Παράλληλα αναλαμβάνει πλήρως την υλοποίηση στρατηγικής και τακτικών πωλήσεων, μάρκετινγκ, τη συνολικότερη λειτουργία του κέντρου αλλά και δυνατότητες για πωλήσεις και μάρκετινγκ. 

Το νέο κέντρο HQ θα προσφέρει έναν πλούτο επιλογών, από ιδιωτικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων έως δημιουργικούς κοινόχρηστους χώρους. Αυτή η νέα τοποθεσία στην Κυψέλη αποτελεί μέρος της προσπάθειας της IWG να ανταποκριθεί στη αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας χώρους υβριδικής εργασίας στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, η IWG συμβάλλει στη δημιουργία της λεγόμενης “πόλης των 15 λεπτών”, επιτρέποντας στους εργαζομένους να εργάζονται κοντά στο σπίτι τους και να απολαμβάνουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Η μείωση του χρόνου μετακίνησης όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αλλά συμβάλλει και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. 

Το κτίριο θα παρέχει χώρο σε ήδη εδραιωμένες εταιρείες καθώς και start-ups από μια ποικιλία κλάδων, συμπεριλαμβανομένων και επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή. 

Η IWG είναι ο κορυφαίος πάροχος ευέλικτων χώρων  εργασίας στον κόσμο, διαθέτοντας πάνω από 4.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 120 χώρες, με τα μέλη της να έχουν πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες και τις επιχειρηματικές υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής της IWG. 

Καθώς η συνεχής μετάβαση προς την υβριδική εργασία επιταχύνεται, η δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εκθετική, με 1,2 δισεκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως και μια αγορά αξίας άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (£1,57 τρισεκατομμυρίων) σύμφωνα με εκτιμήσεις. Τα συμβατικά γραφεία θα συνεχίσουν να μειώνονται καθώς οι επιχειρήσεις απαιτούν λιγότερο χώρο και αναζητούν ευέλικτους χώρους εργασίας. Το 2023, η IWG υποδέχτηκε εκατοντάδες νέες εταιρείες, εκ των οποίων το 83% έχουν αναδειχθεί στο Fortune 500. 

Ο Mark Dixon, CEO & Ιδρυτής της IWG, σχολίασε: “Με το πρόσφατο άνοιγμα του νέου χώρου εργασίας στην Κυψέλη, εδραιώνουμε μια πιο ισχυρή και αναγκαία παρουσία στην Αθήνα. Ως ένας σημαντικός επιχειρηματικός κόμβος, αυτές οι κεντρικές τοποθεσίες στην πόλη είναι ένα φανταστικό μέρος ώστε να ενισχύσουμε τα σχέδια επέκτασής μας. Η ανάγκη για υψηλής ποιότητας ευέλικτους χώρους εργασίας συνεχίζει να αυξάνεται καθώς η υβριδική εργασία καθιερώνεται ως  η νέα κανονικότητα.” 

Ο Αλέξανδρος Κουδούνας, Γενικός Διευθυντής της IWG για την Ελλάδα και την Κύπρο δήλωσε: Η IWG είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το άνοιγμα της νέας μας τοποθεσίας στην Κυψέλη, σηματοδοτώντας την είσοδό μας στην Ελλάδα ως το πρώτο κέντρο επιχειρήσεων με το brand HQ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ELA Developments για την ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού χώρου εργασίας. Τοποθετημένο στρατηγικά στην καρδιά της Κυψέλης, μιας ζωντανής γειτονιάς με πλούσια ιστορία, το νέο μας κέντρο υποστηρίζει την έννοια της πόλης των 15 λεπτών. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι ευέλικτοι χώροι συνεργασίας προσφέρουν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες την ευκαιρία να ζουν, να εργάζονται και να διασκεδάζουν σε κοντινή απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο, προωθούμε ένα πιο βιώσιμο και συνδεδεμένο αστικό περιβάλλον και συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Αθήνας.» 

Η στρατηγική πολυεπίπεδης επέκτασης της IWG έχει σχεδιαστεί για να απευθύνεται σε κάθε τύπο επιχείρησης και επιχειρηματία. Η IWG δημιουργεί προσωπική, οικονομική και στρατηγική αξία για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, από μερικές από τις πιο συναρπαστικές εταιρείες και γνωστές οργανώσεις στον πλανήτη έως άτομα και την επόμενη γενιά ηγετών του κλάδου. Όλοι τους αξιοποιούν τη δύναμη της ευέλικτης εργασίας για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, την αποτελεσματικότητά τους, την ευελιξία τους και την εγγύτητά τους στην αγορά.

Related posts

Public-Vodafone: Από το κατάστημα Συντάγματος ξεκινά η συνεργασία

banks

Μπήτρος: Πού οδηγεί η συμφωνία με τους πιστωτές

banks

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ δρομολογεί η Attica Group

banks

ΕΑΒ: Πώς προχωρούν οι εργασίες για διαστημικό υλικό και δορυφόρους

banks

Στις κατηγορίες μουστάρδας και μαγιονέζας εισέρχεται η Κύκνος

banks

ΟΛΘ: Οι βασικοί πυλώνες της επιχειρησιακής στρατηγικής

banks