October 4, 2024
Image default
ECONOMY

Εργαστηριακοί γιατροί: «Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων για το clawback

Την κατάργηση του clawback και τη διαγραφή των οφειλών, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, πολυιατρείων, ιδιωτικών κλινικών και φυσικοθεραπευτών, από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΙΣΑ.

Έκαναν λόγο για «καταστροφικές συνέπειες του clawback» οικονομικό αδιέξοδο και πρόβλημα επιβίωσης ιατρών, πολυιατρείων διαγνωστικών κέντρων και κλινικών. Η σύσκεψη έγινε σε συνεργασία με το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ και τους φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν «την απόγνωση του ιατρικού κόσμου, λόγω του δυσβάσταχτου μέτρου του clawback που τους οδηγεί στην χρεοκοπία».

«Άμεση συνάντηση»

Ξεκαθάρισαν ότι εάν δεν αποσυρθεί η αιφνιδιαστική απόφαση, για την προείσπραξη του clawback του 2021 και του 2023, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους και να διατηρήσουν την ποιότητα, των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τόνισαν ότι τα εργαστήρια, τα πολυιατρεία, οι κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τα φυσικοθεραπευτήρια, «οδηγούνται στη χρεοκοπία και ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και εξάντληση όλων των νομικών μέσων, για την κατάργηση του clawback και τη διαγραφή των οφειλών.

Επισήμαναν την ανάγκη υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης, ανάμεσα στους ιατρικούς συλλόγους και τον ΕΟΠΥΥ, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ και κάλεσαν όλα τα μέλη τους να μπουν στη σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ.

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το clawback καθιστά αδύνατη την επιβίωση των ιατρών και των φορέων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης. Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένα ζητήσει τα τελευταία χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας να καταργηθεί το δυσβάσταχτο αυτό μέτρο και να ενισχυθεί η υγεία. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, εργαστήρια πολυιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια και κλινικές θα οδηγηθούν στο λουκέτο και θα έχουμε νέο κύμα ιατρών που θα καταφύγουν στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας την περίθαλψη του Έλληνα ασθενή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Related posts

Φαρμακευτική κάνναβη: 26 προτάσεις ξένων επενδυτών σε διαδικασία έγκρισης

banks

Γκρίνια δανειστών για τον κατώτατο μισθό -Τι συμβαίνει με τις 120 δόσεις

banks

ΙΕΛΚΑ: Αύξηση 2,7% της απασχόλησης στο λιανεμπόριο τροφίμων το 2023

banks

arogi.gov.gr: Άνοιξε ο δεύτερος κύκλος πρώτης αρωγής για τους αγρότες

banks

Αχτσιόγλου: Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα

banks

Μεταβίβαση οχήματος: Ηλεκτρονικά η πληρωμή τελών και στη Δυτ. Μακεδονία

banks