29.4 C
Athens
July 27, 2024
Image default
WORLD

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 10 μηνών ο μεταποιητικός PMI

Η συρρίκνωση του μεταποιητικού κλάδου της Ευρωζώνης μετριάστηκε περαιτέρω στην αρχή του 2024, με τον σχετικό δείκτη PMI να σκαρφαλώνει σε υψηλό 10 μηνών, όπως έδειξε έρευνα της S&P Global που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης HCOB PMI για τον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκε στις 46,6 μονάδες τον Ιανουάριο από 44,4 μονάδες τον Δεκέμβριο σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών. 

Ο δείκτης παραμένει κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας από τον Ιούλιο του 2022. 

Ο δείκτης HCOB PMI για την παραγωγή σκαρφάλωσε σε υψηλό εννέα μηνών στις 46,6 μονάδες από 44,4 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα συνέχισε να συρρικνώνεται τον Ιανουάριο στις μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης του ευρώ, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Ειδικότερα, στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης, ο δείκτης ενισχύθηκε σε υψηλό 11 μηνών στις 45,5 μονάδες και στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη, σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 43,1 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός PMI σκαρφάλωσε σε υψηλό 10 μηνών, στις 48,5 μονάδες, ενώ ο ισπανικός PMI ενισχύθηκε επίσης σε υψηλό 10 μηνών, στις 49,2 μονάδες.

Related posts

Κάμαλα Χάρις: Η λέξη “τραγικό” δεν περιγράφει καν το πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

banks

Ο αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ χαιρετίζει τη δέσμευση της Βουλγαρίας να διαθέσει 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες

banks

Γερμανία: Δύσκολοι καιροί για συνταξιούχους

banks

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,9 βαθμών στο νησί Μιντανάο

banks

Ουκρανία: Αύξηση στις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας μετά το κύμα ρωσικών επιθέσεων

banks

Blue Origin: Ανέβαλε την πρώτη διαστημική πτήση της

banks