25.3 C
Athens
September 25, 2024
Image default
POLITICS

Ηλιόπουλος για Ράλλυ Ακρόπολις και αποκάλυψη in: Είστε σύστημα που λεηλατεί τη χώρα και πρέπει να φύγετε

Στις απευθείας αναθέσεις στο Ράλλυ Ακρόπολις και τις απαντήσεις που δεν έδωσε η διοργανώτρια εταιρεία –θέμα που αποκάλυψε το in– αναφέρθηκε στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Α’ Αθηνών και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του in, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως γίνεται «όργιο αναθέσεων και η εταιρεία δεν έχει δώσει καμία απάντηση στα ερωτήματα». Πρόσθεσε πως «είχαμε προσκλήσεις για κομμάτια έργων στη Λαμία που είχαν ολοκληρωθεί».

«Δώσατε 22,5 χιλιάδες ευρώ για πλακέτες σε εταιρία που εμπορεύεται φρούτα»

Διερωτήθηκε για το ποιος έκανε το έργο και από πού πληρώθηκε. «Μία στις τρεις συμβάσεις κρίθηκε άγονη για εταιρία που συμμετείχε στην -κατά τα άλλα- διαδικασία. Τι μαγικά είναι αυτά; Πλάι στο μάθημα δημιουργικής λογιστικής, ένα άλλο για το πώς να το κάνεις πριν γίνει καν ο διαγωνισμός».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατέληξε λέγοντας πως «δώσατε 22,5 χιλιάδες ευρώ για πλακέτες σε εταιρία που εμπορεύεται φρούτα. 29 μισθούς για 35 πλακέτες. Αυτή είναι η πολιτική σας στα ζητήματα δημοκρατίας και χρήματος. Είστε σύστημα που λεηλατεί τη χώρα και πρέπει να φύγετε όσο το δυνατό γρηγορότερα».

Σημειώνεται ότι στις 27 και 30 Αυγούστου το in ανέδειξε το θέμα συγκεκριμένων συμβάσεων που αφορούσαν τη διοργάνωση του ράλι. Από το ρεπορτάζ προέκυπτε πως ενώ οι σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος ήταν ακόμη σε εξέλιξη, σημαντικό κομμάτι των έργων στη Λαμία –σημείο εκκίνησης του αγώνα- είχε ήδη γίνει.

Τα ερωτήματα τέθηκαν τότε ήταν πως ακριβώς είχαν γίνει τα έργα αφού δεν είχαν επιλεγεί οι εταιρείες και ποιος πλήρωνε γι’ αυτά.

Άγονη

Εν συνεχεία αποδείχθηκε ότι η διαδικασία της μιας από τις τρεις συμβάσεις κρίθηκε άγονη από τη Motorsport Greece, την ώρα που αποδείχθηκε με φωτορεπορτάζ μας ότι μέρος του έργου ήταν ήδη έτοιμο από εταιρεία που συμμετείχε στην, κατά τα λοιπά, άγονη διαδικασία

Related posts

Διάσκεψη του Μονάχου: Θερμής υποδοχής έτυχε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων

banks

Oλοκληρωμένο σύστημα για την καταγραφή, επιθεώρηση, αξιολόγηση και συντήρηση των γεφυρών της χώρας  

banks

Βόμβα από Τουρκία: Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την ΕΕ μέσω κατεχομένων

Έπαιξε μπάσκετ με αμαξίδιο ο Κασσελάκης, μαζί με τον Παππά – «Άνθρωποι με ψυχή, άνθρωποι ορατοί»

banks

Θεσσαλονίκη – Κανονικά οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου

banks

Φωτιές – Το μεσημέρι η συνέντευξη Μητσοτάκη – Τι θα πει

banks