28.6 C
Athens
June 10, 2023
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επιδιώκει να καλέσει τον Μακάρθι μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών για το όριο του χρέους

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προγραμματίσουν μια τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, αφού ο κορυφαίος Ρεπουμπλικάνος κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο για υποχώρηση στις συνομιλίες για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν έλαβε ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που έχουν κολλήσει το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής στην Ιαπωνία, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της G7. Ο πρόεδρος επιδιώκει να καλέσει τον Μακάρθι το πρωί της Κυριακής, ώρα Ουάσινγκτον, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής.

Ο Μακάρθι δήλωσε το Σάββατο ότι το αδιέξοδο είναι απίθανο να επιλυθεί όσο ο πρόεδρος βρίσκεται ακόμη στο εξωτερικό.

“Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μέχρι ο πρόεδρος να μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα”, δήλωσε ο Μακάρθι στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο. “Μόνο από την προηγούμενη ημέρα μέχρι σήμερα έχουν κινηθεί προς τα πίσω. Στην πραγματικότητα θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύουμε φέτος”

Τα σχόλια του Μακάρθι επιβεβαίωσαν μια νέα μετατόπιση του τόνου προς αμοιβαίες αλληλοκατηγορίες, καθώς ο Λευκός Οίκος πρότεινε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι διαπραγματεύονται με κακή πίστη και δήλωσε ότι η πρόταση προϋπολογισμού των Ρεπουμπλικάνων που παρουσιάστηκε την Παρασκευή ήταν ένα βήμα πίσω. Με τις συνομιλίες να έχουν κολλήσει, ο χρόνος κυλάει, αφού η υπουργός Οικονομικών  Τζάνετ Γιέλεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν την ικανότητα να πληρώνουν όλους τους λογαριασμούς τους μέχρι την 1η Ιουνίου.

Related posts

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν την εργασία των γυναικών στις μη κυβερνητικές οργανώσεις

banks

Οι traders αυξάνουν τα στοιχήματα για την πώληση των ευρωπαϊκών ομολόγων

banks

Ουκρανία: “Εκτεταμένες ζημιές” στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από τη σημερινή ομοβροντία ρωσικών επιθέσεων

banks

Ιταλία: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο έξω από το Μιλάνο

banks

Κυπριακό: Τα τρία ραντεβού του Γενάρη

banks

Η ρωσική διοίκηση ανέστειλε, για λόγους ασφαλείας, τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

banks