Wednesday, January 22, 2025
10.6 C
Athens

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 988 εκατ. δολαρίων

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα τη χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, η οποία εκτιμάται σε 988 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να επιταχύνει τη βοήθειά της προς το Κίεβο, προτού ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Η νέα βοήθεια περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους για τα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Himars και αυξημένη βοήθεια για τη συντήρηση κρίσιμου εξοπλισμού, διευκρίνισε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Η βοήθεια που ανακοινώθηκε σήμερα θα δοθεί μέσω ενός μηχανισμού με τον οποίο αγοράζεται στρατιωτικός εξοπλισμός από την αμυντική βιομηχανία ή από τους εταίρους και δεν αντλείται από τα αμερικανικά αποθέματα. Επομένως η βοήθεια αυτή δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμη βραχυπρόθεσμα για να τη χρησιμοποιήσει η Ουκρανία στα πεδία των μαχών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνάντησε απόψε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παρίσι μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ήταν πολύ επικριτικός τους τελευταίους μήνες για τα δισεκατομμύρια δολάρια που αποδεσμεύει η Ουάσινγκτον για την Ουκρανία.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει υποσχεθεί ότι θα επιλύσει τον πόλεμο μεταξύ Κιέβου και Μόσχας ακόμη και πριν ορκιστεί τον Ιανουάριο, χωρίς ποτέ να εξηγήσει πώς.

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουκρανίας φοβούνται τυχόν αποδέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη σύγκρουση αυτή ή ακόμη και αμερικανικές πιέσεις για μια συμφωνία σε βάρος του Κιέβου.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE