Wednesday, March 12, 2025
21.8 C
Athens

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει το πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου»

Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς ύψους 100 εκατ. ευρώ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, προς υλοποίηση του προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου».

Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς ύψους 100 εκατ. ευρώ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, προς υλοποίηση του προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου».

Σήμερα, υπογράφηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση δωρεάς και χορηγίας, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των τεσσάρων τραπεζών που νομικά εκπροσώπησε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ). Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την άμεση έναρξη του προγράμματος για την εκπόνηση μελετών, τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης και την έκδοση οικοδομικών αδειών για την ανακαίνιση 645 σχολικών κτιρίων που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε 245 Δήμους στις 13 περιφέρειες της χώρας μας. Στόχος να έχουν υλοποιηθεί αναβαθμίσεις σε ένα σημαντικό αριθμό σχολείων πριν τη νέα σχολική χρονιά.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, η Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ Χαρούλα Απαλαγάκη, καθώς και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, και της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Την Εθνική Τράπεζα εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού, Στρατηγικής και Διεθνών Δραστηριοτήτων Ερνέστος Παναγιώτου.

Η στήριξη στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα με ευθύνη για την Παιδεία, με στόχο τη στήριξη της διά βίου μάθησης, της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, του χρηματοοικονομικού και ψηφιακού αλφαβητισμού, καθώς και την καλύτερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων, η Εθνική Τράπεζα ενισχύει το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα NBG Business Seeds, ενδυναμώνει τα νοικοκυριά στις οικονομικές αποφάσεις τους μέσα από τη νέα πρωτοβουλία ΕΝ.Ν.ΟΙ.Α., και προσφέρει πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία σε νέους πτυχιούχους μέσα από τα προγράμματα πρακτικής άσκησης i-work@nbg. Παράλληλα, η Τράπεζα στηρίζει διαχρονικά προγράμματα υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ σε συνεργασία με τρίτους φορείς συμβάλλει στη νεανική επιχειρηματικότητα μέσα από σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχετικά με τη δωρεά και τον σκοπό τον οποίο εξυπηρετεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια μέσα από το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”. Η στήριξή μας στο πρόγραμμα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις αξίες της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και με τον σκοπό μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE