Monday, June 2, 2025
24.2 C
Athens

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει το πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου»

Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς ύψους 100 εκατ. ευρώ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, προς υλοποίηση του προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου».

Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς ύψους 100 εκατ. ευρώ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, προς υλοποίηση του προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου».

Σήμερα, υπογράφηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση δωρεάς και χορηγίας, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των τεσσάρων τραπεζών που νομικά εκπροσώπησε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ). Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την άμεση έναρξη του προγράμματος για την εκπόνηση μελετών, τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης και την έκδοση οικοδομικών αδειών για την ανακαίνιση 645 σχολικών κτιρίων που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε 245 Δήμους στις 13 περιφέρειες της χώρας μας. Στόχος να έχουν υλοποιηθεί αναβαθμίσεις σε ένα σημαντικό αριθμό σχολείων πριν τη νέα σχολική χρονιά.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, η Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ Χαρούλα Απαλαγάκη, καθώς και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, και της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Την Εθνική Τράπεζα εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού, Στρατηγικής και Διεθνών Δραστηριοτήτων Ερνέστος Παναγιώτου.

Η στήριξη στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα με ευθύνη για την Παιδεία, με στόχο τη στήριξη της διά βίου μάθησης, της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, του χρηματοοικονομικού και ψηφιακού αλφαβητισμού, καθώς και την καλύτερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων, η Εθνική Τράπεζα ενισχύει το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα NBG Business Seeds, ενδυναμώνει τα νοικοκυριά στις οικονομικές αποφάσεις τους μέσα από τη νέα πρωτοβουλία ΕΝ.Ν.ΟΙ.Α., και προσφέρει πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία σε νέους πτυχιούχους μέσα από τα προγράμματα πρακτικής άσκησης i-work@nbg. Παράλληλα, η Τράπεζα στηρίζει διαχρονικά προγράμματα υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ σε συνεργασία με τρίτους φορείς συμβάλλει στη νεανική επιχειρηματικότητα μέσα από σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχετικά με τη δωρεά και τον σκοπό τον οποίο εξυπηρετεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια μέσα από το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”. Η στήριξή μας στο πρόγραμμα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις αξίες της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και με τον σκοπό μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE