21.4 C
Athens
October 10, 2024
Image default
COMODITIES

Η ισχυρή προσφορά… αντισταθμίζει μεσανατολικό και τυφώνα για το πετρέλαιο

Η ισχυρή προσφορά… αντισταθμίζει μεσανατολικό και τυφώνα για το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου διαγράφουν τα κέρδη που σημείωσαν στην αρχή της συνεδρίασης την Τετάρτη (9/10), καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τη ζήτηση και η αύξηση της προσφοράς αντισταθμίζουν τον αυξημένο κίνδυνο διακοπής της προσφοράς από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τον τυφώνα Milton στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έχουμε μια μεγάλη διελκυστίνδα μεταξύ των “ταύρων” και των “αρκούδων”, με τους πρώτους να στηρίζουν τις προσδοκίες για υψηλότερες τιμές λόγω της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή, ενώ οι δεύτεροι επισημαίνουν την αδύναμη ζήτηση και την έλλειψη δημοσιονομικών κινήτρων στην Κίνα», δήλωσε ο Χάρι Τσιλινγκουιριάν, επικεφαλής έρευνας στην Onyx Capital Group.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 11 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, πολύ περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη.

Η ασθενής ζήτηση συνεχίζει να στηρίζει τις θεμελιώδεις προοπτικές. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ υποβάθμισε την Τρίτη την πρόβλεψή της για τη ζήτηση για το 2025 λόγω της αποδυνάμωσης της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,60% στα 73,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,51% στα 76,79 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 0,807% στα 38,605 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,08% στα 2.637,85 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 1,09% στα 30,93 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός διολισθαίνει 1,12% στα 4,406 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,15% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0964 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεταο 0,13% στο 1,3087 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται οριακά 0,01% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8377 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #δολαριο #Λίρα #ευρώ #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Κέρδη άνω του 1% στο πετρέλαιο-Προσδοκίες αυξημένης ζήτησης στις ΗΠΑ

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών ελέω αυξημένης προσφοράς το πετρέλαιο

banks

Πετρέλαιο: Ανάκαμψη τιμών μετά το sell-off

banks