Monday, January 13, 2025
8.7 C
Athens

Η κυβέρνηση Στάρμερ έχει απελάσει 16.400 παράτυπους μετανάστες σε διάστημα έξι μηνών

Η κυβέρνηση των Εργατικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει απελάσει 16.400 παράτυπους μετανάστες σε διάστημα έξι μηνών, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από το 2018.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ακύρωσε το σχέδιο της συντηρητικής κυβέρνησης για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα και ανακοίνωσε την ίδρυση Διοίκησης για την Ασφάλεια των Συνόρων (BSC) προκειμένου να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση.

Οι προσπάθειες έχουν εστιαστεί στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακινητών που στοιβάζουν σε πλοιάρια μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα προσπαθούν να εντοπίσουν τους παράτυπους μετανάστες που διαμένουν στη Βρετανία ώστε να τους απελάσουν.

“Το μήνυμά μας σε όσους θέλουν να έρθουν εδώ παράνομα είναι ξεκάθαρο: Σπαταλάτε τα χρήματά σας εμπιστευόμενοι αυτές τις άθλιες συμμορίες και θα (υποχρεωθείτε να) επιστρέψετε σύντομα”, τόνισε ο πρωθυπουργός Στάρμερ.

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης ένα νέο καθεστώς κυρώσεων σε βάρος των επικεφαλής των διακινητών που προωθούν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2024 περισσότεροι από 36.800 παράτυποι μετανάστες έφθασαν στη Βρετανία, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη θάλασσα της Μάγχης.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE