Saturday, August 9, 2025
30 C
Athens

Η Ουλρίκα Ρίτσαρντσον διορίστηκε Αντικαταστάτρια Ειδική Εκπρόσωπος στη Λιβύη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό της Ουλρίκα Ρίτσαρντσον από τη Σουηδία στη θέση του Αντικαταστάτη Ειδικού Εκπρόσωπου της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) και Συντονίστριας Κατοίκων στη Λιβύη. Η κ. Ρίτσαρντσον διαδέχεται τον Ενίας Τσούμα από τη Ζιμπάμπουε, στον οποίο ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την αφοσιωμένη του υπηρεσία κατά την ενδιάμεση περίοδο.

Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της ανάπτυξης, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της αποκατάστασης μετά από συγκρούσεις, η κ. Ρίτσαρντσον έχει εργαστεί σε πολυάριθμα σύνθετα πολιτικά, κοινωνικοοικονομικά και ανθρωπιστικά περιβάλλοντα.

Προτού αναλάβει τη νέα της θέση, υπηρέτησε ως Αντικαταστάτρια Ειδική Εκπρόσωπος για το Ενοποιημένο Γραφείο του ΟΗΕ στην Αϊτή (BINUH) και Συντονίστρια Κατοίκων και Ανθρωπιστική Συντονίστρια στην Αϊτή από το 2022.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της κ. Ρίτσαρντσον να ηγηθεί των προσπαθειών του ΟΗΕ στη Λιβύη και να συμβάλλει στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

-

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE