Saturday, January 25, 2025
10.9 C
Athens

Η Πειραιώς στηρίζει τη νεανική και νεοφυή επιχειρηματικότητα με το πρόγραμμα “Piraeus Startup Accelerator”

Η Πειραιώς δημιούργησε το πρόγραμμα “Piraeus Startup Accelerator” που στοχεύει στην υποστήριξη της βιώσιμης νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, και στην ενίσχυση της καινοτομίας στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύψει το κενό χρηματοδότησης που υπάρχει στην ελληνική αγορά, προσφέροντας σε νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες τα εργαλεία, την τεχνογνωσία, τη δικτύωση και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Με τα εργαλεία αυτά τους δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψουν τις ιδέες ή τις τεχνολογίες τους σε πρωτότυπες, βιώσιμες και διεθνώς ανταγωνιστικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, προϊόντα και υπηρεσίες (Minimum Viable Products – MVPs). 

Επιπλέον, μέσω του προγράμματος, δίνεται στους νέους/νέες επιχειρηματίες η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους επαγγελματίες, εταιρίες με τεχνογνωσία, πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές, πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανισμούς για να τους υποστηρίξουν στην επαγγελματική τους πορεία και την επίτευξη των στόχων τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς, που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων καινοτομίας, ώστε να ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες, τις ευκαιρίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών οικονομιών στις οποίες απευθύνονται.

Piraeus Startup Accelerator Ιωαννίνων και Πάτρας

Το Piraeus Startup Accelerator Ιωαννίνων και Πάτρας σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας “Point of Synergy” και έχει ως στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικής κουλτούρας στην ελληνική περιφέρεια, δίνοντας ευκαιρίες εξέλιξης σε νέες και υφιστάμενες νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), των οποίων τουλάχιστον το 50% των εταίρων/μετόχων είναι νέοι/νέες 18-34 ετών.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν:

– εξειδικευμένη εκπαίδευση για την εξέλιξη μιας επιχειρηματικής ιδέας σε startup και στη δημιουργία MVPs (π.χ. επιλογή συνεταίρων, σχεδιασμός προϊόντος, fundraising, νομικά και φορολογικά θέματα, βασικές αρχές marketing για startups, παρουσίαση πρωτοτύπων σε επενδυτές – investors’ pitch),

– στρατηγική καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες σε τομείς, όπως η τεχνολογία, το μάρκετινγκ, η επιχειρηματική ανάπτυξη και ο τραπεζικός κλάδος,

– ευκαιρίες δικτύωσης με επενδυτές, οργανισμούς και άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups),

– οικονομική επιβράβευση στο πλαίσιο διαγωνισμού συνολικής αξίας €5.000 στις νικήτριες ομάδες για τη δημιουργία και δοκιμή του MVP.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στα Ιωάννινα και την Πάτρα, οι ομάδες που συμμετείχαν θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ειδική εκδήλωση (pitching event) που θα διοργανώσει η Πειραιώς.

Piraeus Startup Accelerator Αθήνας – Σύντομα κοντά σας

Παραμείνατε συντονισμένοι για περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με τον Επιταχυντή της Αθήνας πολύ σύντομα. 

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής και δηλώστε συμμετοχή στο https://www.equall.gr/

Το πρόγραμμα “Piraeus Startup Accelerator” εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Equall-Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων και ειδικότερα στον πυλώνα της Νέας Γενιάς. 
 

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE