21 C
Athens
October 6, 2024
Image default
WORLD

Η ItalGas εξαγοράζει την 2i Rete Gas έναντι 5,3 δισ. ευρώ

- 21.34

Ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου της Ιταλίας Italgas IG.MI συμφώνησε να εξαγοράσει τη μικρότερη ανταγωνιστική της 2i Rete Gas.

Η συμφωνία έκλεισε στα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, ανέφεραν οι δύο εταιρείες το Σάββατο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Italgas υπέγραψε συμφωνία για την αγορά μετοχών της 2i Rete Gas που κατείχαν οι μέτοχοι F2i SGR SpA και Finavias. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τίμημα 2,06 δισ. ευρώ, ενώ το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος και οι υποχρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 3,25 δισ. ευρώ.

Η αγορά αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2025, εν αναμονή της ρυθμιστικής έγκρισης. Η Italgas, ο κορυφαίος φορέας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην Ιταλία και την Ελλάδα, θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή μέσω χρηματοδότησης-γέφυρας που έχει αναλάβει η JPMorgan, ανέφερε η εταιρεία στη δήλωσή της. Το δάνειο θα διανεμηθεί σε τράπεζες και θα αναχρηματοδοτηθεί επίσης μέσω έκδοσης δικαιωμάτων αξίας 1 δισ. ευρώ.

Το Bloomberg News είχε μεταδώσει την Παρασκευή ότι η Italgas ήταν κοντά σε συμφωνία για την 2i Rete Gas, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στην Ιταλία. Μετά την εξαγορά, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας, η Italgas θα ελέγχει ένα δίκτυο μήκους 155.000 χιλιομέτρων στην Ευρώπη, ενώ η εταιρεία θα έχει στον έλεγχό της πάνω από το 50% της ιταλικής αγοράς, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Η JPMorgan ήταν ο οικονομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή. Η JPMorgan, η BofA Securities και η Jefferies παρείχαν επίσης γνωμοδοτήσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Italgas.

Related posts

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφασίζει την Τετάρτη για τα αντίποινα στο Ιράν

banks

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών πλήττει την περιοχή της Ινδονησίας

banks

Ο Νετανιάχου καλεί τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ “για να νικήσουμε τη Χαμάς”

banks

Πέθανε ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας

banks

Ράμα για υπόθεση Μπελέρη: “Κανένας συμβιβασμός με κανέναν και για κανέναν λόγο”

banks

Ρωσία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε ένα χωριό κοντά στην Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία

banks