Wednesday, October 16, 2024
26.1 C
Athens

Η Wall Street παρέσυρε τις ασιατικές αγορές-Ηγέτης… απωλειών ο Nikkei

Η Wall Street παρέσυρε τις ασιατικές αγορές-Ηγέτης… απωλειών ο Nikkei

Με πτώση έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης (16/10) οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας- Ωκεανίας, με τον Nikkei να οδηγεί τις απώλειες, μετά την πτώση στη Wall Street.

Οι επενδυτές περιμένουν ανακοινώσεις για περισσότερα μέτρα τόνωσης για τη στήριξη του κλάδου των ακινήτων στην Κίνα, με τον υπουργό Στέγασης της χώρας να έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο Νι Χονγκ, υπουργός στέγασης και αστικής-αγροτικής ανάπτυξης, αναμένεται να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου μαζί με αξιωματούχους από την κεντρική τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Ρυθμιστική Διοίκηση Χρηματοοικονομικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι δεσμεύτηκε να ενισχύσει την εστίαση της κυβέρνησης στα προς το ζην των ανθρώπων στην ετήσια πολιτική του ομιλία, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη μείωση του χρόνου αναμονής για τη δημόσια στέγαση.

Ο ηγέτης της πόλης υποσχέθηκε επίσης να απλοποιήσει τις διαδικασίες για τις εταιρείες που επιδιώκουν να εισαχθούν στο Χονγκ Κονγκ και να προσελκύσει περισσότερες διεθνείς εισαγωγές εταιρειών στο χρηματιστήριο της πόλης.

Οι έμποροι στην Ασία και την Ωκεανία αξιολόγησαν και οικονομικά στοιχεία από την περιοχή. Η Νέα Ζηλανδία ανέφερε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή της για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε 2,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters. Ανέβηκε 0,6% σε τριμηνιαία βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από το αναμενόμενο 0,7%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα έφτασε στο 2,5% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με 2,4% τον Αύγουστο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei διολίσθησε 1,87% κλείνοντας στις 39.201,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,51% στις 20.424 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 3.204,33 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,01% στις 9.965,02 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,88% στις 2.610,31 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 8.284,70 μονάδες, χάνοντας 0,41%.

#Nikkei #ασιατικές_αγορές #Κίνα #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #ιαπωνία

Hot this week

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Related Articles

Popular Categories

READ MORE