24.4 C
Athens
July 5, 2024
Image default
WORLD

Ισραήλ: Ακροδεξιοί υπουργοί απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση

Ισραηλινοί υπουργοί της άκρας δεξιάς απείλησαν σήμερα ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει στη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων.

Σε μηνύματα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι το κόμμα του θα “διαλύσει την κυβέρνηση”.

Μια τέτοια συμφωνία που θα συνεπάγεται τον τερματισμό του πολέμου χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς θα ήταν “απερίσκεπτη, αποτελώντας νίκη της τρομοκρατίας και απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ”, δήλωσε ο υπερθνικιστής επικεφαλής του κόμματος “Εβραϊκή Δύναμη” στο Χ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς δήλωσε ότι “δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που θα αποδεχτεί το προτεινόμενο σχέδιο”.

Ο Σμότριτς ζήτησε να συνεχιστεί η επίθεση στη Γάζα μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς και να διασωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από τους Παλαιστίνιους μαχητές, λέγοντας ότι διαφορετικά δεν θα μείνει στην κυβέρνηση.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Σμότριτς, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικός Σιωνισμός, τονίζει ακόμη ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσωρινά μέτρα εκεχειρίας όπως η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, η επιστροφή των Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα ή μια ευρεία απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων.

--

Related posts

Ικανοποίηση στην Κίνα για την επικείμενη επίσκεψη Αμερικανών γερουσιαστών

banks

ΗΠΑ – SpaceX: Για αύριο αναβλήθηκε η εκτόξευση του στρατιωτικού διαστημόπλοιου X-37B

banks

Ισραήλ: Επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε επάνω σε πεζούς τραυματίζοντάς τους ελαφρά στην Ιερουσαλήμ

banks

Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών

banks

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1961 το δημόσιο χρέος

banks

Γραμματέας της Λέγκα κατηγορεί τη Γερμανία ότι χρηματοδοτεί την “εισβολή” παράνομων μεταναστών για να αποσταθεροποιήσει κυβερνήσεις

banks