Wednesday, July 2, 2025
27.3 C
Athens

Ισραηλινός Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ: “Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι φίλος του Ισραήλ”

Για τη συνάντηση του με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και τη νέα Mόνιμη Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ελίζ Στεφάνικ μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ, πρέσβης Ντάνι Ντανόν.

Ο κ. Ντανόν συναντήθηκε με τον Μάρκο Ρούμπιο και την Ελίζ Στεφάνικ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τους οποίους συζήτησε για το μέλλον της Γάζας, τις τρέχουσες εξελίξεις στον Λίβανο, στη Συρία, την Υεμένη, αλλά και για την αντιμετώπιση της απειλής του Ιράν.

Ο κ. Ντανόν ανέφερε ότι ο κ. Ρούμπιο και η κ. Στεφάνικ ήταν καλά ενημερωμένοι για όλα τα θέματα που απασχολούν το Ισραήλ.

“Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είναι μεγάλος φίλος του Ισραήλ και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Ντάνι Ντανόν.

“Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί του και με το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο του προέδρου Τραμπ για την ενίσχυση του αιώνιου δεσμού μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών και για να κάνουμε τη Μέση Ανατολή ένα ασφαλέστερο μέρος”, πρόσθεσε ο κ. Ντανόν.

Ο Ισραηλινός Μόνιμος Αντιπρόσωπος τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για να συμβεί αυτό “πρέπει να αντιμετωπιστεί η απειλή του ισλαμικού καθεστώτος στο Ιράν”.

“Ανυπομονούμε επίσης να συνεργαστούμε στενά με την νέα πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, την κ. Ελίζ Στεφάνικ, η οποία έχει αποδειχθεί σταθερή σύμμαχος του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού. Έδειξε την ηθική της διαύγεια και την ισχυρή δέσμευσή της στη δικαιοσύνη και την αλήθεια, όταν έθεσε τους προέδρους των πανεπιστημίων των ΗΠΑ προ των ευθυνών τους για τον αντισημιτισμό – και ανυπομονούμε να κάνει το ίδιο και ως πρέσβης στον ΟΗΕ, όπου η δαιμονοποίηση και οι διαστρεβλώσεις για το Ισραήλ είναι εκτός ελέγχου”, σημείωσε.

Ανυπομονούμε, ανέφερε ο Ισραηλινός πρέσβης, να συνεργαστούμε με την πρέσβη Στεφάνικ για την αποκάλυψη των υπηρεσιών του ΟΗΕ που επιδιώκουν να προωθήσουν την τρομοκρατία έναντι της ειρήνης, όπως η UNRWA.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινές πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ελίζ Στεφάνικ και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι προγραμματίζουν κοινή επίσκεψη στο Ισραήλ για να συζητήσουν δια ζώσης τα επόμενα βήματα μετά τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE