26.9 C
Athens
June 10, 2023
Image default
WORLD

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Το Ιράν χρησιμοποιεί εμπορικά πλοία ως “πλωτές βάσεις τρομοκρατών”

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλν Γιοάβ Γκάλαντ κατηγόρησε σήμερα το Ιράν ότι χρησιμοποιεί εμπορικά πλοία ως “πλωτές βάσεις τρομοκρατών” – κάνοντας λόγο για μεταφορά όπλων και πυρομαχικών, παρουσία ενόπλων – και ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο σκάφος εντοπίστηκε πρόσφατα να προσεγγίζει τον Κόλπο του Άντεν.

Σε ομιλία του στη Διάσκεψη της Χερζλίγια, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από έξι ιρανικά πλοία που – σύμφωνα πάντα με τον ίδιο – εξυπηρετούν τέτοιους σκοπούς.

Μεταξύ των πλοίων που επικαλέστηκε ως παραδείγματα ήταν το Shahid Mahdavi, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που τον Μάρτιο παραδόθηκε στους Φρουρούς της Επανάστασης προσκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), ελικοπτέρων και ταχυπλόων.

-

Related posts

Κύπρος: Μεσίστιες οι σημαίες στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη

banks

Λιθουανία: Χρειάζεται υπομονή για να αποδώσουν οι κυρώσεις στη Ρωσία

banks

Εκλογές στην Τουρκία: Φόβοι για “σκιώδεις” πρακτικές Ερντογάν, η Χεζμπολάχ και η ηρωίνη των Γκρίζων Λύκων

banks

Ο πάπας Φραγκίσκος αποφεύγει το θέμα της επιστροφής των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας

banks

Θα δεχτεί το τουρκικό κράτος τον Κιλιτσντάρογλου ως Πρόεδρο;

banks

Handelsblatt: Ο Μπάιντεν εντείνει την αντιπαράθεση με την Κίνα στο πεδίο της τεχνολογίας

banks