27.4 C
Athens
October 6, 2024
Image default
WORLD

Και το κόμμα της Λεπέν εντάσσεται στην ευρωομάδα “Πατριώτες για την Ευρώπη” του Όρμπαν

Η εκκολαπτόμενη ευρωομάδα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Πατριώτες για την Ευρώπη, έλαβε μια σημαντική “ψήφο” τη Δευτέρα, καθώς ανακοινώθηκε ότι προτίθενται να προσχωρήσουν σε αυτήν δύο μεγάλα ακροδεξιά κόμματα – το γαλλικό κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν και το ιταλικό κόμμα Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Ο εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού, Ζόλταν Κόβατς, ανακοίνωσε ουσιαστικά τις δύο προσθήκες, της Λεπέν και του Σαλβίνι, μέσω αναρτήσεών του στην πλατφόρμα Χ, όπου πρόσθεσε ότι η νέα ευρωομάδα των εθνικιστών θα μπορούσε να καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με την υποστήριξη της Λεπέν και του Σαλβίνι, η συμμαχία φαίνεται πιθανό να ξεπεράσει τα εμπόδια και να αναγνωριστεί επίσημα ως ευρωκοινοβουλευτική ομάδα, για τη σύσταση της οποίας απαιτείται η συμμετοχή ευρωβουλευτών από τουλάχιστον επτά χώρες. Η συμμαχία περιλαμβάνει επίσης το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox, το οποίο αποχώρησε από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών της Τζόρτζια Μελόνι, καθώς και ακροδεξιά κόμματα της Αυστρίας και της Τσεχίας.

Εν τω μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, και το ακροδεξιό ολλανδόφωνο κόμμα του Βελγίου Φλαμανδικό Συμφέρον (Vlaams Belang) δήλωσε επίσης ότι θα ενταχθεί στην ευρωομάδα του Όρμπαν.

Related posts

Βερολίνο: Συμπλοκή σε σχολείο για σημαία της Παλαιστίνης

banks

Η Χαμάς αντιδρά στις δηλώσεις Μπλίνκεν και δηλώνει ότι επιθυμεί εκεχειρία στη Γάζα

banks

Ασφαλής χώρα για τους Εβραίους η Γερμανία λέει το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο

banks

Στους 112 οι νεκροί και 760 οι τραυματίες από το μακελειό στη Γάζα

banks

Επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ισραήλ από τον Λίβανο – 11 νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες

banks

Η δωρεά των F-16 από τη Δανία στην Ουκρανία θα καθυστερήσει μέχρι το β’ τρίμηνο

banks