23.5 C
Athens
September 22, 2024
Image default
POLITICS

Κικίλιας: Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η σπονδυλική στήλη της ΝΔ – Τι είπε για την παραπομπή Σαλμά

«Ο ρόλος των βουλευτών, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, είναι να ελέγχουν την κυβέρνηση- και τους υπουργούς αν θέλουν- με ερωτήσεις και ομαδοποιημένα. Δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα σε αυτό. Είναι μια λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κόμματός μας. Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, γιατί αυτός είναι η σπονδυλική στήλη της παράταξής μας», δήλωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Όπως είπε στο Open: «Δεν μου αρέσει που προσπαθούν κάποιοι να μας χρεώσουν ότι είμαστε υπέρ των λίγων, της ελίτ, των οικονομικά ευκατάσταστων. Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό».

Συνέχισε λέγοντας: «Από την ίδρυσή της, η παράταξή μας είναι υπέρ των πολλών, των λαϊκών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης, αυτών που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ειρωνευόμενοι, τους αποκαλούν «νοικοκυραίους». Εμείς αγωνιστήκαμε για αυτούς τους ανθρώπους, για τα προβλήματά τους, μέσα στις κρίσεις και τα μνημόνια, πριν και μετά. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες φορές όχι.

«Ο Σαλμάς παραπέμπεται για τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του περί αδιαφάνειας»

Αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε εκεί και δεν είμαστε δίπλα τους και δε παλεύουμε συντονισμένα και οργανωμένα, αυτά τα 50 χρόνια της παράταξής μας».

Για την παραπομπή Σαλμά

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραπομπή του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Ο κύριος συνάδελφος δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, ένα ελεύθερο κόμμα των τάσεων και της σύνθεσης, και το έχουμε αποδείξει πολλάκις.

Παραπέμπεται για τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του περί αδιαφάνειας, στις οποίες, για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημόσια».

Αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα πολύ σύνθετο και αν και επί υπουργίας του μείωσε τις τιμές τώρα «όπως εξήγησε ο κύριος Υπουργός υπάρχουν φάρμακα πολύ φθηνά, τα οποία είναι ασύμφορο για οποιονδήποτε επιχειρηματία να τα παράγει και έτσι κινδυνεύουν να αποσυρθούν από την αγορά, με αποτέλεσμα οι πολίτες που τα έχουν ανάγκη να αναγκαστούν να πληρώνουν υπερπολλαπλάσια τη συμμετοχή τους για πολύ ακριβά φάρμακα. Αυτό πρέπει να προστατευτεί».

Related posts

Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εσωτερικών ο πρωθυπουργός

banks1

Μήνυμα του Δημάρχου Νέας Σμύρνης που ένα πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει μια ακόμη θητεία

banks

Πληροφορίες του in: Ο Νίκος Ανδρουλάκης την Τετάρτη ανακοινώνει εσωκομματικές εκλογές

banks

«Πάρε ανάσα και μίλησε»

banks

Πρόκληση Αζερμπαϊτζάν από τα κατεχόμενα: Ο τουρκικός κόσμος θα ανατείλει – Είμαστε ένα έθνος

banks

Χριστοδουλίδης: «Είμαστε στα όρια μας, μη διαχειρίσιμη η ροή» – Κραυγή απόγνωσης για το μεταναστευτικό

banks1