22.5 C
Athens
October 2, 2024
Image default
BUSINESS

Κλειδώνει στα 7,55 ευρώ η τιμή διάθεσης για το placement της ΕΤΕ

Κάτω όριο τα 7,55 ευρώ βάζει το ΤΧΣ στο placement για το 10% της Εθνικής Τράπεζας. Η απόφαση του ΤΧΣ πρακτικά περιορίζει το εύρος τιμής διάθεσης μεταξύ 7,55 με 7,65 ευρώ, καλώντας τους επενδυτές που έχουν υποβάλει χαμηλότερες προσφορές να τις αναπροσαρμόσουν προκειμένου να συμμετάσχουν στο βιβλίο. Κατά πληροφορίες, δε, σε αυτό το επίπεδο να γίνει και η διάθεση των τίτλων.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία, στο εγχώριο βιβλίο υπάρχουν προσφορές άνω των 130 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι με βάση τα χθεσινοβραδινά στοιχεία, περίπου το 45% της αξίας των αιτήσεων είχαν εκδηλωθεί σε εύρος τιμών μεταξύ 7,30 με 7,60 ευρώ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και ενόψει της ισχυρής ζήτησης που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της διεθνούς προσφοράς, σύμφωνα με την από 2 Οκτωβρίου 2024 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ, οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των επτά ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (€7,55) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα ληφθούν υπόψη στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ανακοίνωσε την απόφαση να στενέψει το εύρος, τόσο στο κάτω όριο όσο και στο πάνω. Πλέον το στενότερο εύρος είναι 7,4 ευρώ έως 7,65 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι χθες η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 7,65 ευρώ.

Το στένεμα του εύρους της τιμής στο placement του 10% της Εθνικής Tράπεζας, όπως προκύπτει, αφορά και το πάνω όριο, το οποίο περιορίστηκε από τα 7,95 ευρώ στα 7,65 ευρώ, προσγειώνοντας τις αρχικές προσδοκίες του πωλητή, σε μια προσπάθεια το μίγμα των επενδυτών να γείρει υπέρ των μεσοπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα.

Η νέα περίμετρος της τιμής δείχνει discount σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής στα 7,84 ευρώ την προηγούμενη Παρασκευή.

Related posts

Χ. Θαμνίδης (JTI Ελλάδας): Αυξημένη η γεωπολιτική σημασία της Αν. Μακεδονίας-Θράκης

banks

Σαράντης: Μπαίνει στα φαρμακεία με δικό του premium προϊόν

banks

ΕΥΔΑΠ: Δημοπρατείται ο αγωγός υδροδότησης στην Κινέτα

banks

Alpha Bank: Δεσμευτική Συμφωνία για Galaxy και πώληση 80% της Cepal 

banks

Συνεργασία ΕΥΑΘ- «AstroBank» για παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε «πράσινα» δάνεια

banks

5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ: e-Β2Β συναντήσεις στις 8 & 9 Ιουνίου

banks