24.9 C
Athens
September 24, 2024
Image default
ECONOMY

Κτηματολόγιο: Από σήμερα η διαδικασία της προανάρτησης σε 16 δήμους των Κυκλάδων

​Ξεκινά σήμερα η διαδικασία προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Άνδρου, Ανάφης, Θήρας, Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Κέας, Κύθνου, Μήλου, Σερίφου, Μυκόνου, Αμοργού, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Αντιπάρου, Πάρου και Τήνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Κτηματολόγιο, παρέχει τη δυνατότητα υποβολής Αίτησης Επανεξέτασης Στοιχείων μέσω μίας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες ktimatologio.gr και ktimatologio.gov.gr (ψηφιακή υπηρεσία: ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ).

Η διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο Γραφείο Κτηματογράφησης, καθιστώντας την απλή και φιλική για όλους τους συναλλασσόμενους. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ήδη λάβει προσωπική ενημέρωση, μπορούν να ελέγξουν, να διορθώσουν και να επικαιροποιήσουν τα κτηματολογικά στοιχεία των ακινήτων τους γρήγορα και δωρεάν έως τις 7 Νοεμβρίου 2024.

Μέσω της ψηφιακής προανάρτησης, οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στα εξής στοιχεία:

  • Περιγραφή και νομική πληροφορία για τα ακίνητά τους (Κτηματολογικός Πίνακας).
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Εάν συμφωνούν με τα καταγεγραμμένα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια. Σε περίπτωση διαφωνίας, μπορούν να υποβάλουν την Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων ψηφιακά, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, έως την καταληκτική ημερομηνία. Εναλλακτικά, μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης για την υποβολή της αίτησης.

Για όσους δεν έχουν ακόμα δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους, υπενθυμίζεται ότι μπορούν να δηλώσουν το ακίνητο τους με δύο τρόπους: είτε μέσω του Ψηφιακού Χάρτη Κτηματογράφησης https://maps.ktimatologio.gr/ είτε σ’ ένα Γραφείο Κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Ακολουθούν οι περιοχές και τα στοιχεία επικοινωνίας:

Related posts

Σε κλοιό οι ενισχύσεις με πλαστά στοιχεία

banks

Ο ΔΕΣΦΑ μέτοχος του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης

banks

ΚΥΑ: Οι ημερομηνίες για την πληρωμή του δώρου στους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή

banks

Σταϊκούρας σε ταξιτζήδες: Δύσκολο σε αυτή τη φάση να δοθεί επίδομα ειδικού σκοπού.

banks

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

banks

Ηλεκτρική ενέργεια: Οι δικαιούχοι για το νέο τιμολόγιο πολυτέκνων- Τα κριτήρια και το όφελος

banks