23.7 C
Athens
June 16, 2021
Image default
ALPHA BANK

Κωστής – Alpha Bank: Οι προκλήσεις και τα κλειδιά της επιτυχίας για την Ελλάδα

-alpha-bank-

Δυναμική ήταν η παρουσία της Alpha Bank, κατά την πρώτη ημέρα του 6ου Delphi Economic Forum, με τη συμμετοχή στις επιστημονικές συζητήσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του κ. Κώστα Κωστή, Συμβούλου Διοίκησης της Τράπεζας και Επικεφαλής του Ιστορικού της Αρχείου, Καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η δημοκρατία και η παρουσία της Ελλάδας στον πυρήνα της ΕΕ τα δύο σημαντικότερα επιτεύγματα του ελληνικού κράτους κατά τα 200 χρόνια ύπαρξής του

Στην πρώτη ενότητα του πάνελ με τίτλο «1821-2021: Απολογισμός δύο Αιώνων Ζωής», ο Κώστας Κωστής, υπογράμμισε ότι ο τρόπος με τον οποίο κατανοούμε το παρελθόν καθορίζει, τόσο τις δυνατότητές μας να αντιληφθούμε το χθες όσο και τις προσπάθειές μας να προβλέψουμε το αύριο.

«Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αν η πορεία του ελληνικού κράτους ήταν επιτυχής ή όχι μέχρι σήμερα, θα πρέπει στην αξιολόγησή μας να λάβουμε υπ’ όψιν τους στόχους που έθετε το ίδιο το κράτος για τον εαυτό του» επεσήμανε ο κ. Κωστής τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να αγνοούμε πως η Ελλάδα ζει στο πλαίσιο μίας δημοκρατίας, η οποία μπόρεσε να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά και ότι συμμετέχει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτεύγματα τα οποία είναι αδύνατον να παραγνωρίσουμε».

Η επιτυχής πορεία της χώρας στο μέλλον απαιτεί συνεχή κατοχύρωση και αδιάκοπη προσπάθεια

Κατά την τοποθέτησή του στη δεύτερη ενότητα της συζήτησης, με θέμα «Το Μέλλον της Χώρας», ο Καθηγητής και Επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank υπογράμμισε με έμφαση ότι οι επιτυχίες του παρελθόντος δεν προεξοφλούν απαραιτήτως και τις επιτυχίες του μέλλοντος, προσθέτοντας πως «για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του σημερινού διεθνούς περιβάλλοντος θα πρέπει να καταβάλλει σκληρές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες σε κάθε τομέα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής».

Ο κ. Κωστής αναφέρθηκε στις προκλήσεις με τις οποίες θα έλθει αντιμέτωπη η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και στις απόψεις περί αναγκαιότητας αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας του ελληνικού κράτους.

«Είναι πολύ δύσκολο για μία χώρα ή ένα κοινωνικό σύνολο να ξεφύγει από την πραγματικότητα μέσα στην οποία γαλουχήθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες, και να αποκτήσει τη δυναμική της αλλαγής και των μεταρρυθμίσεων. Για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτείται να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των προβλημάτων προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε, με συνειδητή και συλλογική προσπάθεια. Είναι τώρα, αναγκαία περισσότερο από ποτέ, η υιοθέτηση μίας κουλτούρας συλλογικής προσπάθειας και ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα προσφέρει την κουλτούρα αυτή στους πολίτες», ανέφερε ο κ. Κωστής.

Η παρουσία της Alpha Bank στο 6ο Delphi Economic Forum θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, με την παρουσία του του CEO Βασίλη Ψάλτη και Ανώτερων Στελεχών που θα τοποθετηθούν για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας στην μετά την πανδημία εποχή, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ψηφιακή μετάβαση.

The post Κωστής – Alpha Bank: Οι προκλήσεις και τα κλειδιά της επιτυχίας για την Ελλάδα -

Related posts

Alpha Bank: Ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις στους πληγέντες της Εύβοιας

banks

Alpha Bank: Οικονομία και αποδοτικό δικαστικό σύστημα

banks

Alpha Bank: Την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας ενέκρινε η ΓΣ

banks

Πού θα κριθεί το στοίχημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού

banks

Η Alpha Asset Management στην παγκόσμια πρωτοβουλία PRI του ΟΗΕ

banks

Η νέα Alpha Bank μετά το deal με DK για Cepal – Galaxy

banks