Μάντζος στον Realfm 97,8: Εμείς έχουμε στόχο να κερδίσουμε τη ΝΔ με μία ψήφο διαφορά, ο κ. Τσίπρας έχει στόχο να νικήσει το ΠΑΣΟΚ με μία ψήφο διαφορά

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τους εκλογικούς στόχους του κόμματος και το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, μίλησε ο Δημήτρης Μάντζος στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, στον Realfm 97,8.

«Το συνέδριό μας ήταν ενωτικό, πανηγυρικό, σε πολύ θετικό κλίμα, με βαθιά πολιτική ουσία, πολλές συζητήσεις και στο κεντρικό σκηνικό, αλλά και στις παράλληλες συζητήσεις που έγιναν σε πεδία πολιτικής. Από τα βασικά ζητήματα στα οποία κατέληξε το συνέδριο είναι η εθνική στρατηγική, η ευθυγράμμιση της δράσης του κόμματός μας με τις ανάγκες του τόπου μας. Η ανάγκη του τόπου μας είναι η πολιτική αλλαγή.  Η αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται αυτός ο τόπος, άρα και η αλλαγή του κόμματος που κυβερνά σήμερα, η νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του προγράμματός του και η άρνηση συγκυβέρνησης με τη ΝΔ που επιβεβαιώνει και επικυρώνει μία θέση που εδώ και πολλούς μήνες και ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι μας έχουμε εκφράσει στον δημόσιο λόγο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι  «δεν γνωρίζουμε καν αν και κατά πόσο θα υπάρξει κόμμα. Είπε π.χ. ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε συνέδριο για να πει ότι δεν θα συγκυβερνήσει με τον Μητσοτάκη. Δεν κάναμε για αυτό συνέδριο, διορθώνω τον πρώην πρωθυπουργό. Είμαι βέβαιος ότι διάβασε τα κείμενά μας και είδε ότι αποφασίσαμε πολλά και κυρίως αποφασίσαμε να μην συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ σε οποιαδήποτε εκδοχή της».

«Ο κ. Τσίπρας έχω την αίσθηση ότι έχει τελείως διαφορετικούς στόχους από εμάς. Εμείς έχουμε στόχο να κερδίσουμε τη ΝΔ με μία ψήφο διαφορά, ο κ. Τσίπρας έχει στόχο να νικήσει το ΠΑΣΟΚ με μία ψήφο διαφορά. Η εκτίμησή μας είναι ότι ο κ. Τσίπρας, έτσι όπως έχει κινηθεί, συντηρεί ένα αφήγημα καθόδου του στις εκλογές για να δημιουργήσει τις συνθήκες μίας προσωπικής επιδίωξης ή προσωπικής του δικαίωσης. Ο κόσμος δεν θέλει προσωπικά αφηγήματα αυτή τη στιγμή, θέλει πολιτική αλλαγή. Πρόσωπα που έχουν κριθεί, δίκαια, πολύ αυστηρά στο παρελθόν και ως πρωθυπουργοί ή αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης, και στην κάλπη έχασαν με πολύ μεγάλη διαφορά από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, δεν βλέπω πώς να μπορούν να εισφέρουν στον στόχο της πολιτικής αλλαγής κάτι», σημείωσε.

Οι μετεκλογικές συνεργασίες

Ερωτηθείς με ποιους θα συγκυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, με βάση τον στόχο που έχει θέσει, αρχικά είπε πως πρόκειται για υποθετική ερώτηση και υπογράμμισε:  «Ο στόχος είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Μετά τις εκλογές θα έχουμε ένα αποτέλεσμα και μία εντολή σε όλα τα πολιτικά κόμματα να εφαρμόσουν το αποτέλεσμα αυτό. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο, θα έχει μία εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα βρει τον τρόπο να το κάνει.  Αν η ΝΔ είναι πρώτη χωρίς αυτοδυναμία, θα έχει εκείνη την εντολή να δημιουργήσει μία κυβέρνηση».

«Όταν εμείς έχουμε πει ότι με τη ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσουμε, είναι και η ΝΔ που πρέπει να απαντήσει με ποιους θα κυβερνήσει. Ακούω τον κ. Μαρινάκη να λέει ότι δεν θέλει να κάνει κυβέρνηση με τον κ. Βελόπουλο, με την κ. Λατινοπούλου ή με την άκρα δεξιά… δεν θα τρελαθούμε. Δεν θα θεωρήσουμε τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Βορίδη κεντρώους πολιτικούς. Με την άκρα δεξιά ήδη συγκυβερνά η ΝΔ τα πολλά τελευταία χρόνια. Οι βασικοί υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη είναι η άκρα δεξιά πτέρυγα της ΝΔ» τόνισε ο κ. Μάντζος, υποστηρίζοντας πως η άκρα Δεξιά πάντα υποστήριξε την κυβέρνηση όποτε χρειάστηκε συνδρομή σε οτιδήποτε στη Βουλή, είτε για να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ είτε για να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία τον προϋπολογισμό.

Στην ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαζόταν με τον Αλέξη Τσίπρα ή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «δεν γνωρίζουμε καν αν θα έχει κόμμα και αν θα έχει εκτόπισμα», ενώ για την Πλεύση Ελευθερίας σχολίασε ότι «δεν είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις προφανώς σε ιδεολογική συνάφεια με το ΠΑΣΟΚ, την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα που εκφράζει εμάς, τη δύναμη της προόδου και της δημοκρατίας στον τόπο μας».

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή»

«Έχουμε κάνει μία δήλωση ειλικρίνειας και συνέπειας απέναντι στους συμπολίτες μας. Εάν είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή κατάσταση, τότε μπορούμε να ξαναψηφίσουμε ΝΔ. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι και θέλουμε την πολιτική αλλαγή, το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει το πρόγραμμα, το προσωπικό και το ήθος να μπορέσει να κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή. Το πώς θα γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή και με όρους κοινοβουλευτικούς, μετά τις εκλογές, θα μας το πουν και οι συμπολίτες μας, διαμορφώνοντας και τους συσχετισμούς δυνάμεων. Δεν μπορώ εγώ σήμερα να κάνω μία προβολή στο μέλλον του πώς θα είναι η σύνθεση του κοινοβουλίου, η δύναμη και η δυναμική των κομμάτων», επεσήμανε ο κ. Μάντζος.

«Στο συνέδριό μας είχαμε καλέσει τον κ. Φάμελλο και τον κ. Χαρίτση να συζητήσουμε δημόσια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τα ζητήματα που αφορούν στους θεσμούς της δημοκρατίας μας, ενόψει της αναθεωρητικής διαδικασίας που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Δεν προσήλθαν αλλά αυτό το αφήνουμε στην άκρη. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε στο προσκήνιο πάνω στα ζητήματα της πολιτικής με πολιτικές δυνάμεις, που ενδεχομένως μπορούν να βρουν στο πρόγραμμά μας και στο πλαίσιο που πρέπει να υπάρχει -και για εμάς είναι το πρόγραμμα και η εθνική στρατηγική που πέρασαν από το συνέδριό μας – πεδία συμφωνίας» πρόσθεσε, αποκλείοντας ενδεχόμενο συνεργασίας με πολιτικές δυνάμεις λαϊκισμού, στείρας αναπαραγωγής τσιτάτων ή διαμαρτυρίας.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν μπορούμε να εξισωνόμαστε. Εμείς έχουμε μία αποστολή. Θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε μία σειρά πολιτικών, αφήνει πίσω της βαθιά πλήγματα στο κράτος δικαίου, ιστορικά χαμένες ευκαιρίες και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι προοδευτική με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμά του οφείλει να καλύψει και να κλείσει όλες αυτές τις πληγές», κατέληξε ο κ. Μάντζος.

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2026/03/2026-03-31-Δημήτρης-Μάντζος-Χατζηνικολάου.mp3

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Τραμπ κατά Μερτς: Δεν ξέρει τι λέει για το Ιράν – Δεν μου κάνει εντύπωση που η Γερμανία τα πάει τόσο άσχημα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς "δεν ξέρει τι λέει" όσον αφορά το Ιράν, μια μέρα αφότου ο Μερτς επέκρινε σφοδρά τις ΗΠΑ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τη σύγκρουση. "Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να διαθέτει το Ιράν

Συνάντηση Τραμπ με τον βασιλιά Κάρολο – “Οι ΗΠΑ δεν έχουν πιο στενούς φίλους από τους Βρετανούς”

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ δεν έχουν "πιο στενούς φίλους από τους Βρετανούς", κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοπρεπούς τελετής υποδοχής στον Λευκό Οίκο παρουσία του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλας, μέσα σε ένα πλαίσιο έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες με επίκεντρο τον πόλεμο στο Ιράν. Τη δεύτερη ημέρα

ΝΙΚΗ: Έως πότε θα μετράμε θανάτους εκπαιδευτικών, κυρία Ζαχαράκη;

ΝΙΚΗ: Έως πότε θα μετράμε θανάτους εκπαιδευτικών, κυρία Ζαχαράκη; 02:55, Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 Πολιτική Στην απώλεια μιας ακόμη εκπαιδευτικού, της Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου στον Κολωνό, η οποία έθεσε τέρμα στη ζωή της υπό το βάρος καταγγελιών για εργασιακό εκφοβισμό και αφόρητη ψυχολογική πίεση, αναφέρεται το κόμμα της ΝΙΚΗΣ σε ανακοίνωσή της που στρέφεται κατά

Θ. Ρουσόπουλος στο Προσυνέδριο της ΝΔ: Η Ελλάδα έκανε ένα πραγματικό ψηφιακό άλμα, ιδίως επί πανδημίας

Η Ελλάδα έκανε ένα πραγματικό ψηφιακό άλμα, με τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφιακού κράτους που φέρνει τον πολίτη πιο κοντά στη διοίκηση, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και επιστρέφοντας πολύτιμο χρόνο στην καθημερινότητά του, ανέφερε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσόπουλος στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Ναύπλιο. Ο Θ.Ρουσόπουλος ανέφερε

FT: H επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία αποχωρεί λόγω διαφωνιών με τον Τραμπ

Συνεχης ενημερωση ΔΙΕΘΝΗ Τρίτη, 28-Απρ-2026 21:57 Εκτύπωση Αποστολή με email Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου Μικρότερο μέγεθος κειμένου Η επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα αποχωρήσει από τη θέση του λόγω διαφωνιών με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times την Τρίτη. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε αμέσως

Ξεκίνησε η δικαστική μάχη Μασκ εναντίον OpenAI και Microsoft – Ζητά αποζημίωση 150 εκατ. δολαρίων

Ο Έλον Μασκ και το Σαμ Άλτμαν πήραν θέση ο ένας απέναντι στον άλλον, σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων, για την έναρξη σήμερα, στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, της δίκης που θα εξετάσει τον ισχυρισμό του "αφεντικού" της SpaceX ότι δικαιούται αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων επειδή ο επικεφαλής της OpenAI μετέτρεψε την νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης σε

Reuters: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν σενάρια μονομερούς κήρυξης νίκης στο Ιράν

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εξετάζουν το πώς θα αντιδρούσε το Ιράν σε περίπτωση που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυττε μονομερή νίκη στον πόλεμο, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει εξελιχθεί σε πολιτικό βαρίδι για τον Λευκό Οίκο, δήλωσαν στο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι και μια πηγή με γνώση του θέματος.

Βρετανία: Απορρίφθηκε η πρόταση έναρξης κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του Στάρμερ – Ορισμένοι εργατικοί ψήφισαν υπέρ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ απέφυγε σήμερα την έναρξη κοινοβουλευτικής έρευνας σχετικά με τον διορισμό του Πίτερ Μάντελσον ως πρέσβη στην Ουάσιγκτον, μια υπόθεση που ταλανίζει εδώ και μήνες την βρετανική κυβέρνηση. Ο ηγέτης των Εργατικών, που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο του 2024, δυσκολεύεται να βάλει τέλος στην πολύμηνη διαμάχη, η οποία ξεκίνησε

Related Articles

Popular Categories