Tuesday, October 15, 2024
25.5 C
Athens

Μεικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές-Μεγάλα κέρδη για τις τηλεπικοινωνίες λόγω Ericsson

Μεικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές-Μεγάλα κέρδη για τις τηλεπικοινωνίες λόγω Ericsson

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν με μεικτά πρόσημα την Τρίτη (15/10), καθώς οι παγκόσμιες αγορές ακολουθούν σε γενικές γραμμές τα κέρδη της Wall Street.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 δείκτης καταγράφει κέρδη 0,25%, στις 52,08 μονάδες,  καθώς οι τηλεπικοινωνίες κινούνται ανοδικά 1,5%. Σε αυτό συνέβαλε η σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson, η οποία σημειώνει ισχυρά κέρδη 7% αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις αναφορικά με τα κέρδη της, παρά την πτώση των πωλήσεων κατά 4% σε ετήσια βάση.

Στους υπόλοιπους δείκτες ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,65% στις 19,629.95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,33% στις 7,576.11 μονάδες, και ο βρετανικός FTSE υποχωρεί κατά 0,21% στις 8,275.73 μονάδες. 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κάθοδο 0,40% στις 34,821.00 μονάδες, στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 κινείται ανοδικά κατά 0,43% στις 11,901.19 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 υποχωρεί κατά 0,27% στις6,698.37 μονάδες.

Το θετικό ξεκίνημα για την Ευρώπη έρχεται μετά τα κέρδη στη Wall Street που είδαν τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones και τον S&P 500 να φτάνουν σε ρεκόρ κλεισίματος.

Παράλληλα, περνώντας στη δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων, η στατιστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ο μέσος μισθός χωρίς τα μπόνους αυξήθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σημειώνοντας ελαφρά υποχώρηση από 5,1% τον Μάιο έως τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, όπως είχαν καταγραφεί σε δημοσκόπηση του Reuters. Επιπλέον, οι αποδοχές, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, σημείωσαν χαμηλό άνω των δύο ετών, 3,8%.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι πρόκειται για το τελευταίο στιγμιότυπο των μισθολογικών πιέσεων πριν από τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας. Στην οποία θα καθοριστεί η πορεία της νομισματικής πολιτικής. Μια ακόμη μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης θεωρείται πιθανή, αλλά δεν έχει τιμολογηθεί πλήρως από τις αγορές.

#DAX #FTSE_100 #CAC_40 #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

Hot this week

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Related Articles

Popular Categories

READ MORE