29.7 C
Athens
September 28, 2024
Image default
WORLD

ΜΜΕ Σλοβακίας: Ο πρωθυπουργός Φίτσο επέστρεψε στο σπίτι του από το νοσοκομείο

- 23.34

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας της 15ης Μαΐου, και μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ΤΑ3.

Νωρίτερα σήμερα το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός Φίτσο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική πορεία της υγείας του, συμπληρώνοντας ότι είχε ξεκινήσει μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Related posts

Reuters: Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία μέσα στο 2024

banks

Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί Χεζμπολάχ και Ισραήλ να σταματήσουν τις εχθροπραξίες

banks

ΗΠΑ: Η Ρωσία φαίνεται να προετοιμάζεται για μεγαλύτερη επίθεση στο Χάρκοβο – Δεν υπάρχει συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα

banks

Ιταλία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία στη χώρα

banks

Σούνακ: Ο Πούτιν δεν θα κάνει πίσω με τίποτα στην Ουκρανία

banks

Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχουν καλούς λόγους για αποφυγή του πολέμου, αλλά παραμένει πιθανός

banks