Monday, May 12, 2025
20.3 C
Athens

Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση έως 105.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη

Η «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.» («Εταιρία») ανακοινώνει ότι, κατά την από 09.10.2024 συνεδρίασή του, το Διοικητικό της Συμβούλιο καθόρισε, εντός των ορίων της εξουσιοδότησης που του παρείχαν οι από 12.06.2023 και 23.05.2024 Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων της Εταιρίας, τους όρους δωρεάν διάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του ν. 4548/2018, ιδίων μετοχών σε διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας και των θυγατρικών της εταιριών, με σκοπό την επιβράβευσή τους για τις προσπάθειες και τη συνεισφορά τους στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου κατά τη χρήση του έτους 2024.

Ως δικαιούχοι ορίστηκαν τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας και των θυγατρικών της εταιριών, τα οποία ανήκουν στις τρεις ανώτερες βαθμίδες του εσωτερικού συστήματος βαθμολόγησης που εφαρμόζει η Εταιρία, θα έχουν συμπληρώσει κατά το χρόνο δημοσίευσης της ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας για τη χρήση του έτους 2024 τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) μήνες απασχόλησης, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, στην Εταιρία ή σε μία εκ των θυγατρικών της εταιριών και θα διατηρούν την ιδιότητα του εργαζόμενου κατά χρόνο διάθεσης που θα λάβει χώρα εφάπαξ εντός του πρώτου ημερολογιακού τριμήνου του έτους 2028 (εξαιρουμένων όσων στελεχών τυχόν απωλέσουν την ιδιότητα του εργαζομένου λόγω συνταξιοδότησης).

Με βάση την ανωτέρω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την επιβράβευση των δικαιούχων για την επίτευξη των στόχων του Ομίλου κατά το έτος 2024, δύνανται να διατεθούν συνολικά έως 105.000 ίδιες μετοχές της Εταιρίας.

Ο ακριβής αριθμός ιδίων μετοχών που τελικώς θα δικαιούνται να λάβουν οι δικαιούχοι θα προκύψει με κριτήρια τη χρηματοοικονομική θέση και τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της Εταιρίας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2024, αλλά και την τυχόν συμβολή του κάθε δικαιούχου στην επίτευξη των στόχων απόδοσης και στην κερδοφορία της Εταιρίας και του Ομίλου κατά την ανωτέρω χρήση.

Ο ανωτέρω ακριβής αριθμός των προς διάθεση μετοχών θα ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό μετά τη δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Εταιρίας για τη χρήση του έτους 2024.

Οι προς διάθεση ίδιες μετοχές θα προέλθουν από αυτές που έχει ήδη αποκτήσει ή/και θα αποκτήσει στο μέλλον η Εταιρία δυνάμει των σχετικών αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της και των αντίστοιχων εκτελεστικών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι μετοχές που θα διατεθούν στους δικαιούχους θα είναι κοινές ονομαστικές, με δικαίωμα ψήφου, και θα ενσωματώνουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται στο ν. 4548/2018 και το καταστατικό της Εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις από 12.06.2023 και 23.05.2024 αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας, οι δικαιούχοι υποχρεούνται σε διακράτηση των μετοχών για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την απόκτησή τους.

Η δε ως άνω διάθεση αποτελεί οικειοθελή παροχή της Εταιρίας, που καταβάλλεται από ελευθεριότητα, με επιφύλαξη του δικαιώματός της να την ανακαλέσει, τροποποιήσει ή καταργήσει οποτεδήποτε. Ουδεμία υποχρέωση έχει η Εταιρία για την εφαρμογή ίδιου ή παρόμοιου προγράμματος στο μέλλον.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE