Η Κομισιόν διόρισε σήμερα την Μυρτώ Ζαμπάρτα επόμενη επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στη Λευκωσία. Η νέα επικεφαλής αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Σεπτεμβρίου και υπό αυτή την ιδιότητα  θα ενεργεί ως επίσημη εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Κύπρο υπό την πολιτική εποπτεία της Προέδρου Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η Μ. Ζαμπάρτα, Κύπρια υπήκοος, εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πάνω από 15 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει αποκτήσει πλήρη γνώση πολλών τομέων πολιτικής της ΕΕ, ιδίως σε θέματα διεθνούς εμπορίου και επενδύσεων, καθώς και ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων .

Λόγω των προηγούμενων θέσεών της, διαθέτει σημαντική εμπειρία στις διαχειριστικές λειτουργίες και στην ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπησης και διεθνούς διαπραγμάτευσης, αναφέρει η Κομισιόν.
Η κ. Ζαμπάρτα είναι επί του παρόντος τμηματάρχης στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίου, υπεύθυνη για τις πολυμερείς υποθέσεις και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου από το 2017. Νωρίτερα έχει διατελέσει αναπληρώτρια τμηματάρχης υπηρεσιών (2015-2017) στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίου και μέλος του καμπινέ του Επιτρόπου Στυλιανίδη για Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων (2014-2015).

Η Μ. Ζαμπάρτα έχει αποφοιτήσει στη Νομική από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στο Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό και στο Χρηματοοικονομικό από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

H Koμισιόν σημειώνει ότι διατηρεί αντιπροσωπείες σε όλες τις πρωτεύουσες των κρατών μελών της ΕΕ και σε περιφερειακά γραφεία στη Βαρκελώνη, τη Βόννη, τη Μασσαλία, το Μιλάνο, το Μόναχο και το Βρότσλαβ.

«Οι Αντιπροσωπείες είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή της Κομισιόν επί τόπου στα κράτη μέλη της ΕΕ», αναφέρεται. Αλληλεπιδρούν με τις εθνικές αρχές, τους ενδιαφερόμενους και τους πολίτες και ενημερώνουν τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό για τις πολιτικές της ΕΕ. Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών διορίζονται από την Πρόεδρο της Κομισιόν και είναι οι πολιτικοί της εκπρόσωποι στο κράτος μέλος στο οποίο αποστέλλονται

Γράψτε το σχόλιό σας