29.6 C
Athens
September 27, 2024
Image default
POLITICS

Νίκος Δένδιας: Παρακολούθησε την άσκηση «Ιάσων – Ποσειδών 24 Β’».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του την Πέμπτη, (26/09), σε σημεία της Περιοχής Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ παρακολουθώντας φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την κωδική ονομασία «Ιάσων – Ποσειδών 24 Β’».

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου και ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος.

Σημειώνεται ότι η ΤΑΜΣ «Ιάσων – Ποσειδών 24 Β’» πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ, όπου εξετάσθηκαν Σχέδια Επιχειρήσεων του Σχηματισμού και εκτελέσθηκε νυχτερινή δραστηριότητα δυνάμεων εθνοφυλακής.

Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Κύριε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ,

Κύριε Αρχηγέ Στρατού,

Κύριε Ταξίαρχε,

Κύριε Διοικητά της άσκησης,

Θα ήθελα κατ’ αρχήν να σας συγχαρώ. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία, όμως παρακολούθησα ίδια άσκηση την άνοιξη. Θέλω να πω ότι η αποψινή άσκηση ήταν εντυπωσιακή στην ακρίβεια του χρόνου, στην εκτέλεση του σεναρίου και δημιούργησε μια αυτοπεποίθηση για τη δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση σε Περιοχές Ευθύνης των Μονάδων μας, στα ανατολικά όρια της χώρας μας.

Άρα λοιπόν, με την ευκαιρία αυτή θέλω να συγχαρώ εσάς και τους Επιτελείς σας. Να συγχαρώ τα στελέχη, τους άνδρες και τις γυναίκες που μετείχαν στην άσκηση, τους πιλότους των ελικοπτέρων, τους πιλότους των αεροσκαφών, τον κυβερνήτη της Κανονιοφόρου, το Πολεμικό Ναυτικό.

Επαναλαμβάνοντας, νομίζω ότι ο τρόπος που εκτελέστηκε αυτή η άσκηση δημιουργεί την πεποίθηση ότι η Πατρίδα μπορεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εάν αυτές παρουσιαστούν, να υπερασπίσει την κυριαρχία της, γιατί βεβαίως εδώ μιλάμε για βραχονησίδα. Η βραχονησίδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα, είναι κυριαρχία. Η ανακατάληψη βραχονησίδας είναι από τα βασικά σενάρια τα οποία εξετάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, κατά συνέπεια η εκτέλεσή τους με αυτόν τον άψογο τρόπο νομίζω ότι συνιστά βασική μας υποχρέωση και βασικό μας καθήκον.

Και πάλι, τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους! Θα ήθελα όμως να πω είναι ότι αυτό το οποίο είναι φρόνιμο και αυτό το οποίο θα συμβαίνει, είναι οι ασκήσεις αυτές να επαναλαμβάνονται διαρκώς, ώστε να καταστούμε τέλειοι. Να μπορούμε δηλαδή να εκτελέσουμε το συνταγματικό μας καθήκον, αναφέρομαι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, υπό οιεσδήποτε δυσχερείς συνθήκες. Τα θερμά μου συγχαρητήρια και πάλι. Σας ευχαριστώ πολύ».

Επισκέψεις Δένδια σε Κίναρο και Λέβιθα

Νωρίτερα το απόγευμα, ο κ. Νίκος Δένδιας μετέβη στην Κίναρο, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στο όρος Παπάς, στο σημείο που συνετρίβη το 2016, το ελικόπτερο ΑΒ212 ΠΝ-28 και έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Επίσης, συναντήθηκε με τη μοναδική κάτοικο της νήσου, την Ειρήνη Κατσοτούρχη. Ο Υπουργός επισκέφθηκε και τη Λέβιθα, όπου είχε συνάντηση με την οικογένεια Καμπόσου, η οποία κατοικεί εκεί από το 1820. Ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης στη νησίδα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του διότι διατηρούνται ζωντανά τα δικαιώματα της Πατρίδας μας.

Related posts

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Γεωπολιτικά, επενδύσεις, Ερντογάν – Με ποια «ομάδα» μεταβαίνει στην Νέα Υόρκη

banks1

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Ορκίζεται στις 12 στο Προεδρικό Μέγαρο

banks1

Τα Τρίκαλα έχουν νέο Δήμαρχο

banks

Μέσω Τζάκρη στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και Μητσοτάκη το αίτημα για δίωξη Καραμανλή

banks1

Αναδεικνύεται το Κάστρο Ζακύνθου

banks1

Κασσελάκης στηρίζει Δούκα: Δέχεται ανέντιμη επίθεση από «πληρωμένα πιστόλια»

banks