Thursday, July 10, 2025
27.9 C
Athens

Νετανιάχου: “Το Ισραήλ θα παραμείνει δημοκρατικό κράτος παρά την αποχώρηση του επικεφαλής της Σιν Μπετ”

Το Ισραήλ “θα παραμείνει δημοκρατικό κράτος” παρά την απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ (της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας), δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα το βράδυ, ενώ χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ κατά της απόφασης αυτής.

“Ο Ρόνεν Μπαρ δεν θα παραμείνει επικεφαλής της Σιν Μπετ, δεν θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος και το Ισραήλ θα παραμείνει δημοκρατικό κράτος”, δηλώνει ο Νετανιάχου στο μήνυμα αυτό που αποτελεί μια μορφή πρόκλησης προς το Ανώτατο Δικαστήριο, θεσμό του οποίου επιδιώκει να περιορίσει τις εξουσίες και ο οποίος πάγωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την αποπομπή του Μπαρ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ότι ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποπεμφθεί ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, ο Ρόνεν Μπαρ, στον οποίο ο Νετανιάχου δήλωσε πως δεν είχε πλέον καμία “εμπιστοσύνη”.

-

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE