Ούτε σήμερα επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ωστόσο άφησε παράθυρο ανοιχτό για την πραγματοποίησή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό εξαρτάται από τη βούληση και το πρόγραμμα στη Νέα Υόρκη πρωτίστως του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

Στο σχετικό ερώτημα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ραντεβού μεταξύ των δύο ηγετών σημειώνοντας ότι «δεν έχει αλλάξει προς ώρας αυτό».

Τα προγράμματα του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου έτσι όπως έχει ανακοινωθεί από την τουρκική προεδρία δείχνουν ότι δεν συμπίπτει η παρουσία τους στις ΗΠΑ (σ.σ. στη Νέα Υόρκη όπου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ωστόσο ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι «αν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του στη Νέα Υόρκη δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν θα είναι εκεί νωρίτερα (σ.σ. παρουσία Ερντογάν στις ΗΠΑ και μετά τις 22 Σεπτεμβρίου όταν και φτάνει εκεί ο κ. Μητσοτάκης) και υποβληθεί το σχετικό αίτημα τότε διπλωματικά θα εξεταστεί και θα απαντηθεί και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά».

«Μέχρι ώρας όμως δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για την παρουσία των δύο ηγετών στις ΗΠΑ» επανέλαβε ο κ. Οικονόμου.

Γράψτε το σχόλιό σας