Οι ΗΠΑ επεκτείνουν το πρόγραμμα δοκιμών εμπορικών drone μεγάλης εμβέλειας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επεκτείνει ένα πρόγραμμα δοκιμών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε πραγματικές συνθήκες, εστιάζοντας σε πιο προηγμένες χρήσεις που περιλαμβάνουν μεγαλύτερα μη επανδρωμένα συστήματα, πτήσεις σε υψηλότερα υψόμετρα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Το Υπουργείο Μεταφορών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα διπλασιάσουν το μέγεθος του προγράμματος BEYOND, προσθέτοντας έως και οκτώ νέους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα επιλεγούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020 και επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε σύνθετες πτήσεις πέρα από την άμεση οπτική επαφή του χειριστή.

Η επέκταση αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης του BEYOND, κατά την οποία η FAA θα επικεντρωθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης σε σχέση με την πρώτη φάση, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Αντί να δοκιμάζει μικρότερα drones που παραδίδουν φαγητό ή ελαφρά πακέτα στην πόρτα κάποιου, η υπηρεσία θέλει να εξετάσει πτήσεις με μεγαλύτερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να μεταφέρουν φορτίο σε απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές, δήλωσε αξιωματούχος της FAA στο Bloomberg. Η ρυθμιστική αρχή θα δοκιμάσει επίσης σενάρια στα οποία τα drones ταξιδεύουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις ή πετούν πάνω από τα 400 πόδια (περίπου 122 μέτρα), κάτι που θα ήταν χρήσιμο για τη συλλογή και μέτρηση μετεωρολογικών δεδομένων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Αυτή η επόμενη φάση “θα επεκτείνει τις συνεργασίες και τις επιχειρησιακές δραστηριότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των εναπομεινασών προκλήσεων στις επιχειρήσεις πέρα από την οπτική επαφή, στις αποστολές δημόσιας ασφάλειας, στις επιχειρήσεις εντός αεροδρομίων και σε άλλα σύνθετα περιβάλλοντα εναέριου χώρου”, δήλωσε ο διοικητής της FAA, Μπράιαν Μπέντφορντ, σε δελτίο Τύπου που κοινοποιήθηκε στο Bloomberg.

Όπως και στην πρώτη φάση, οι δοκιμές θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής για ολόκληρο τον κλάδο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της FAA. Οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση πραγματοποίησαν περισσότερες από 70.000 πτήσεις και περιλάμβαναν το Έθνος Τσοκτό της Οκλαχόμα, το Υπουργείο Μεταφορών της Βόρειας Καρολίνας, την πόλη Ρίνο της Νεβάδα και το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας στο Φέρμπανκς. Οι αρχικοί οκτώ συμμετέχοντες θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η FAA χρησιμοποιεί το πρόγραμμα BEYOND για να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τη χρήση των drones σε πραγματικές συνθήκες — από την παράδοση δεμάτων έως την υποστήριξη αστυνομικών υπηρεσιών και την επιθεώρηση αγωγών και γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας. Συλλέγει επίσης ανατροφοδότηση από τις τοπικές κοινότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανησυχίες σχετικά με τον θόρυβο, την ιδιωτικότητα και άλλα ζητήματα.

Η FAA δήλωσε ότι η πρώτη φάση βοήθησε την υπηρεσία να συντάξει έναν επικείμενο κανονισμό, ο οποίος θα βάλει τέλος στα χρόνια των ομοσπονδιακών εγκρίσεων κατά περίπτωση για πτήσεις drones μεγάλων αποστάσεων. Επί του παρόντος, οι εμπορικοί χειριστές drones πρέπει είτε να διαθέτουν οπτικούς παρατηρητές που παρακολουθούν τις πτήσεις είτε να λάβουν ειδική εξαίρεση από τη ρυθμιστική αρχή.

Μεγάλες εταιρείες drones, συμπεριλαμβανομένων των Prime Air της Amazon.com Inc. και Wing της Alphabet Inc., έχουν δηλώσει ότι το σύστημα που βασίζεται στις κατά περίπτωση εξαιρέσεις εμποδίζει την ανάπτυξη του κλάδου. Η FAA πρότεινε πέρυσι κανονισμούς που θα καταργούσαν αυτό το σύστημα και θα το αντικαθιστούσαν με ένα κοινό σύνολο προτύπων, το οποίο θα είναι πιο προβλέψιμο για τους φορείς εκμετάλλευσης. Η υπηρεσία δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τον κανονισμό.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Σ. Λαβρόφ: Χαρακτηρίζει τις κατηγορίες κατά της Μόσχας στο περιστατικό με το drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας, ως “έναρξη ενός πραγματικού πολέμου”

Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι κατηγορίες που διατυπώνονται κατά της Μόσχας από τη Δύση, ότι είχε εμπλοκή στο περιστατικό με το drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας στη Γερμανία ήταν, "σε μεγάλο βαθμό η έναρξη ενός πραγματικού πολέμου”, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Μητσοτάκης: «Όχι» σε 13η σύνταξη, 13ο μισθό – Τι είπε για κουμπαρά και παλαιότερη πρόταση της Φώφης Γεννηματά

Κατηγορηματικός ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την επαναφορά 13ης σύνταξης και 13ου μισθού εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας κατά τη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ στις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Ερωτηθείς ειδικότερα για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση απορρίπτει μέτρα όπως η 13η σύνταξη, ο πρωθυπουργός απάντησε

«Η Ελλάδα δανείζεται φθηνότερα από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία»

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο κόστος δανεισμού της χώρας και στη σημασία της δημοσιονομικής σταθερότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός επέλεξε ως χαρακτηριστικό δείκτη της αλλαγής που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία το γεγονός ότι η χώρα δανείζεται πλέον με χαμηλότερο κόστος από

90η ΔΕΘ: Πώς «διάβασε» η αγορά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν

«Ναι μεν, αλλά»: η φράση αυτή συνοψίζει κατά κανόνα την υποδοχή που είχαν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την 90η ΔΕΘ σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα οι φορείς της αγοράς, οι οποίοι σχολιάζουν πως δεν ήταν η ολοκληρωμένη απάντηση που περίμεναν. Οι μικρομεσαίοι ανέμεναν παρεμβάσεις που θα ενίσχυαν τη ρευστότητα και θα τους βοηθούσαν

Απ. Τζιτζικώστας: «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι το κόστος ενέργειας θα βελτιωθεί» – Στήριξη στη βιομηχανία

Την εκτίμηση ότι οι πιέσεις στο ενεργειακό κόστος δύσκολα θα υποχωρήσουν το επόμενο διάστημα εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Βιώσιμες Μεταφορές και τον Τουρισμό, Απόστολος Τζιτζικώστας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στην 90ή ΔΕΘ. «Δεν σας κρύβω και δεν μπορώ να σας πω ότι είμαι αισιόδοξος ότι το ζήτημα ειδικά

Νικηφορίδης (Imperial Brands): Η συμμαχία κράτους – επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος

Με αφορμή τα 45 χρόνια της στην ελληνική αγορά, η Imperial Brands Hellas άνοιξε τη φετινή της παρουσία στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με μια σειρά δημόσιων συζητήσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Στην πρώτη από αυτές, φιλοξένησε στο περίπτερό της τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος συζήτησε

Λίβανος: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότο

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας, με το Ισραήλ να δηλώνει ότι εξαπέλυσε επιδρομές έπειτα από επίθεση της Χεζμπολάχ, σε μια νέα κλιμάκωση παρά την εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Το υπουργείο έκανε λόγο για δύο θανάτους στη Ναμπατίγε ελ-Φάουκα και για

Μητσοτάκης: Μπορούμε να διανέμουμε «μέρισμα ανάπτυξης» – «Όχι» στη μείωση του ΦΠΑ

Στη δημοσιονομική συνέπεια και στην απόδοση της ελληνικής οικονομίας απέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ, ενώ απέκλεισε τη γενικευμένη μείωση του ΦΠΑ ως απάντηση στην ακρίβεια. «Η χώρα είναι σε θέση να διανέμει ένα μέρισμα ανάπτυξης επειδή το επιτρέπει η απόδοση της ελληνικής

Related Articles

Popular Categories