9.4 C
Athens
March 30, 2023
Image default
RED LOANS

ΟΤΕ: Είναι να μη τα πάρει…

ΟΤΕ: Είναι να μη τα πάρει…

Η μετοχή του ΟΤΕ κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έδωσε μια πρώτη αγοραστική ένδειξη μετά από σχεδόν 73 μέρες όπου η  κυρίαρχη βραχυχρόνια τάση είχε  το καθοδικό βέλος.

Αν και η επιβεβαίωση θα έρθει στη συνεδρίαση της Δευτέρας η ένδειξη έτσι όπως έχει ενεργοποιηθεί  μόνο με προσπάθεια από “κάποιους” θα μπορέσει να σβηστεί από το ημερήσιο διάγραμμα τιμών της μετοχής.

Σύμφωνα τώρα  με τα στατιστικά στοιχεία που κουβαλάει ο εν λόγω τεχνικός δείκτης το μικρότερο ποσοστό που μπορεί να αδράξει η μετοχή βρίσκεται ποσοστιαία στο +7% ενώ το μεγαλύτερο στο +18%.

Η διαγραμματική πάντως εικόνα της μετοχής δίνει πόντους στο πρώτο σενάριο του +7% φέρνοντάς τη πάνω στην αντίσταση της περιοχής των 16,00 με 16,14 ευρώ. Από εκεί και πάνω η άνοδος θα πάρει διαστάσεις προσεγγίζοντας τα 17,35 ευρώ.

Ισχυρότατη είναι και η ποσότητα των μετοχών που έχουν “γυριστεί” στη ζώνη τιμών των 14,50 με 14,90 ευρώ καθώς όπως φαίνεται πλάγια και από τις αποτυπωμένες μπάρες ξεπερνούν τα 13 εκατ. τεμάχια όπου είναι και το υψηλότερο νούμερο συνολικού όγκου συναλλαγών  από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Παράλληλα ανοδική ένδειξη έχουμε λάβει και από τον αργό τεχνικό δείκτη Ichimoku Cloud ο οποίος μάλιστα λόγω και της μεγάλης πλαγιοσταθεροποιητικής κίνησης που έκανε η μετοχή είχε πάθει απίσχανση.

Θετικά σήματα  λαμβάνουμε και από τον RSI VWMA (6) ο οποίος έχει περάσει πάνω από την ουδέτερη περιοχή των 40 μονάδων ενώ εδώ και μέρες χτύπαγε αγοραστικό  “alert” o EMA-RSI MACD (14/34) αλλά λόγω και του πωλητή που δεν άφηνε με τίποτα το χαρτί να αναπτυχθεί ανοδικά το είχαμε βάλει λίγο στη… “σίγαση”.

Φυσικά όλες αυτά είναι εξιδεικευμένες τεχνικές ενδείξεις οι οποίες όμως αν πάρουν τη σφραγίδα τεκμηρίωσης στις προσεχείς συνεδριάσεις θα σπρώξουν βίαια τη τιμή της μετοχής σε υψηλότερα επίπεδα.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

January 28, 2023

Related posts

Τραπεζικές μετοχές

banks

Η απόσυρση της Μ.Λάτση από την Lamda

banks

ETE

banks

Euroxx / NBG:Resilient Results in Line with Our Call at Core PPI level ; Trading Gains Absorb Impairments for Covid-19 and VES costs

banks

ΓΔ

banks

Εθνική Τράπεζα

banks