Wednesday, February 19, 2025
9 C
Athens

Ο Φειδίας Παναγιώτου θα συζητήσει… για «το μέλλον της πολιτικής» live με τον Κασσελάκη

Ο κύπριος influencer και youtuber, ο οποίος εξελέγη ανεξάρτητος ευρωβουλευτής τον Ιούνιο του 2024 Φειδίας Παναγιώτου, έχει προκαλέσει αρκετές φορές το Κυπριακό κοινό με τις αντιδραστικές  τοποθετήσεις του. Ο άνθρωπος που κατά δήλωσή του ψήφισε για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και «σταύρωσε» τον εαυτό του, και που επικρίθηκε ως άλλο ένα φαινόμενο «μεταπολιτικής». επέλεξε να συζητήσει για «το μέλλον της πολιτικής», με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του κ. Κασσελάκη στην Κύπρο για την παρουσίαση του βιβλίου του «Δεύτερη Ευκαιρία», ο Φειδίας Παναγιώτου τον προσκάλεσε να κάνουν, αύριο Πέμπτη (23/1), ένα «live podcast», όπως το περιέγραψε σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram. «Στο τέλος θα έχει και φαΐ», λέει ο ευρωβουλευτής στο βίντεο, προσκαλώντας κόσμο στη συζήτηση που θα φιλοξενηθεί στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας και θα μεταδοθεί «ζωντανά» στο YouTube.

Πλέον ο Φειδίας Παναγιώτου παράγει και πολιτική, διατυπώνοντας τις απόψεις του για όσα συμβαίνουν, οι οποίες – τυχαίως; – βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και τον Έλον Μασκ

Σε άλλη ανάρτηση, ο Παναγιώτου κάλεσε τον κόσμο να του γράψει στα σχόλια ποιες ερωτήσεις θέλει να κάνει στον Κασσελάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Discovery Hall.

 Φλερτάροντας με την άκρα δεξιά

Ο Φειδίας Παναγιώτου,  είναι ένθερμος υποστηρικτής του Έλον Μασκ, και πρόσφατα συνομίλησε με τον Άντριου Τέιτ, έναν ακροδεξιό influencer που εκφράζει σκοταδιστικές, μισογυνιστικές απόψεις στα podcasts του.

O Tέιτ δεν είναι τυχαία περίπτωση. Σχεδιάζει να είναι υποψήφιος στις επόμενες βρετανικές εκλογές με δικό του κόμμα, χρησιμοποιώντας παρόμοιο σύνθημα με αυτό του Τραμπ: «Να κάνουμε τη Βρετανία μεγάλη ξανά», την ώρα που αντιμετωπίζει -μαζί με τον αδελφό του- κατηγορίες για βιασμό, σύσταση εγκληματικής συμμορίας και traficking από τη δικαιοσύνη της Ρουμανίας.

Το Politico περιγράφοντας τη σχέση του Παναγιώτου με τον Μάσκ έγραψε πως ο Κύπριος ευρωβουλευτής συχνά παίρνει θέσεις που απηχούν ή ταιριάζουν με τις απόψεις δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Capitol One Arena τη Δευτέρα για τον εορτασμό της ορκωμοσίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προέβη σε χαιρετισμό που θύμιζε το ναζιστικό Sieg Heil.

Από την άλλη πλευρά, με (τουλάχιστον) ασαφείς και ομιχλώδεις πολιτικές θέσεις, η εκλογή του Φειδία Παναγιώτου αντιμετωπίστηκε περίπου ως σημείο των καιρών και αποδόθηκε στην απολιτίκ περίοδο που ζούμε. Επιβεβαιώνοντας τους επικριτές του και αδιαφορώντας για τα σχόλια μάλιστα, ζήτησε από τους ίδιους τους followers του να του υποδείξουν σε ποια κοινοβουλευτική ομάδα να ενταχθεί.

Αναδημοσιεύσεις

Πλέον ο Φειδίας Παναγιώτου παράγει και πολιτική, διατυπώνοντας τις απόψεις του για όσα συμβαίνουν, οι οποίες – τυχαίως; – βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και τον Έλον Μασκ. Σε τέτοιο βαθμό κιόλας ώστε ο ιδιοκτήτης του Χ να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να κάνει αναδημοσίευση τα βίντεο του Κύπριου στα 211 εκατομμύρια followes του, με τον τελευταίο να ενθουσιάζεται απ’ αυτή την αντιμετώπιση.

Ας μην ξεχνάμε και το «Ο Φειδίας για πρόεδρος της ΕΕ!!!» που έγραψε ο Μασκ στο X τον Νοέμβριο του 2024. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Φειδίας με τη σειρά του χαρακτήρισε «ψευδαίσθηση τη δημοκρατία στην Ευρώπη».

Fidias for EU President!! https://t.co/qXaLocmn50

— Elon Musk (@elonmusk) November 24, 2024

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE