17.9 C
Athens
October 5, 2023
Image default
POLITICS

Πάνω από 60 αδέσποτα μηνιαίως εντοπίζει και φροντίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Τα νούμερα αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε όλους τους Δήμους της χώρας, με το παράδειγμα του Δήμου Ιωαννιτών που περισυνέλλεξε πάνω από 300 αδέσποτα σε μόλις 5 μήνες να το επιβεβαιώνουν.

Με ελάχιστους πόρους διαθέσιμους σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, με την ισχύουσα νομοθεσία να επιβάλλει στους αιρετούς βαριές ποινικές ευθύνες σε περίπτωση επίθεσης ενός ζώου και όχι μόνο, καθώς και ελάχιστο προσωπικό στη διάθεση τους, οι Δήμοι σηκώνουν ακόμη μια φορά βάρος που δεν τους αναλογεί.

Διότι όταν Δήμοι πολλών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι υπόλογοι αν κάποιος «άνθρωπος» μετατρέψει το πρώην οικόσιτο ζωάκι συντροφιάς σε αδέσποτο, καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής πως η αποστολή είναι αδύνατο να στεφθεί με επιτυχία όσο η Αυτοδιοίκηση δεν θωρακίζεται με προσωπικό και πόρους ανάλογες των πραγματικών αναγκών.

Στο Δήμο Ιωαννιτών λοιπόν, πάνω από 314 αδέσποτα ζώα συντροφιάς εντοπίστηκαν από τις αρχές του χρόνου και τα οποία έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και αναζητήθηκαν υιοθεσίες.

Ο Δήμος αναφέρει επί λέξη όμως: «Δυστυχώς παρά τις καθημερινές προσπάθειες του αρμόδιου προσωπικού του Δήμου το πρόβλημα μοιάζει αδύνατο να επιλυθεί καθώς υπάρχουν ιδιοκτήτες ζώων που δεν τα τσιπάρουν ούτε τα εμβολιάζουν κυρίως όμως δεν τα στειρώνουν ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που τα εγκαταλείπουν στους δρόμους.

Σημειωτέον ότι η εγκατάλειψη εκτός τού ότι είναι απάνθρωπη και δεν συνάδει με την πολιτισμένη κοινωνία που ζούμε, είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως πέντε χρόνια, με χρηματική ποινή πέντε έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ και με διοικητικό πρόστιμο τριακόσια ευρώ.

Όσοι συμπολίτες αντιλαμβάνονται ότι εγκαταλείπεται ένα ζώο παρακαλούνται να επικοινωνούν αμέσως με την Αστυνομία ή με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ιωαννιτών στο τηλ 2651361165 στο οποίο μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία ή για σχετικές καταγγελίες».

Είπαμε όμως, πως χωρίς πολιτική βούληση, ρεαλιστικές χρηματοδοτήσεις και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όσες προσπάθειες και να κάνουν οι Δήμοι και κάποιοι εθελοντές το θέμα θα διαιωνίζεται. Πάνω από όλα όμως πρέπει να αυστηροποιηθούνε οι όροι και οι προϋποθέσεις – σήμερα δεν υπάρχει τίποτα – απόκτησης ενός ζώου συντροφιάς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Ο Τσίπρας άφησε ένα λουλούδι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός

banks1

Βουλή: Η παρούσα κοινοβουλευτική περίοδος ήταν η παραγωγικότερη των τελευταίων 40 ετών

banks1

Να γίνει πόλη φιλική για τα παιδιά και τους νέους, ο στόχος του Δήμου Κομοτηνής

banks1

Βλάσης: Η λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ

banks

Ψήφος αποδήμων: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο – Ποιες είναι οι βασικές διατάξεις

banks1

«Φεύγω για την άδικη συμπεριφορά» λέει ο Μυλωνάκης – Δεύτερη αποχώρηση από την Ελληνική Λύση

banks