Wednesday, February 19, 2025
9.6 C
Athens

Παπουτσάνης: Ένα ακόμη βήμα για την πράσινη μετάβαση των εγκαταστάσεών της

Η κορυφαία ελληνική εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, μία από τις μακροβιότερες βιομηχανίες στη χώρα μας και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σαπώνων και υγρών καλλυντικών στην Ευρώπη, πρωτοπορεί και στην αειφόρο ανάπτυξη. Πραγματοποιεί ακόμη ένα βήμα προς την πράσινη μετάβαση των εγκαταστάσεών της με τη συμβολή της MGD Energy, Νο1 εταιρείας στην αυτοπαραγωγή στην Ελλάδα.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση δύο Φωτοβολταϊκών Σταθμών στις εγκαταστάσεις της Παπουτσάνης στη Ριτσώνα, Δ. Χαλκιδέων. Οι Σταθμοί συνολικής, ισχύος 1.798,96kWp, επιτυγχάνουν αποφυγή έκλυσης CO2 1990 tn/ έτος, κατατάσσοντας την ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ακόμη πιο ψηλά στη λίστα των πράσινων επιχειρήσεων της χώρας μας.

Ο κος Μιχάλης Δρογκάρης, Διευθυντής εργοστασίου της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ δήλωσε για το έργο: «Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας στρατηγικής μας για βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύουμε συνεχώς σε έργα για το περιβάλλον και την κοινωνία. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος στις εγκαταστάσεις της Παπουτσάνης στη Ριτσώνα, σε συνεργασία με την MGD Energy SA, σηματοδοτεί μία νέα εποχή, καθώς το 100% της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών μας θα προέρχεται πλέον από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Η εγκατάσταση του σταθμού της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ολοκληρώθηκε από την MGD Energy SA, τηρώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές και τα αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την Ασφάλεια και την Υγεία των εργαζομένων.

Ο κος Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, διευθύνων σύμβουλος της MGD Energy, δήλωσε για τη συνεργασία:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ εμπιστεύθηκε την ομάδα της MGD Energy για να συμβάλει στην αειφόρο εξέλιξή της. Θέτοντας στο επίκεντρο την επιχειρηματική βιωσιμότητα, συνεχίζουμε να στηρίζουμε εταιρείες που πρωτοστατούν στην πράσινη ενέργεια, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE