Tuesday, June 24, 2025
28.8 C
Athens

Παραμονή της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα δύο νέα βίντεο του μακελειού

Παραμονή της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα δύο νέα βίντεο-ντοκουμέντα από τις τραγικές εκείνες στιγμές του μακελειού.

“Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση στο Ισραήλ. Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν άμεσα, προχωρώντας νότια και πολεμώντας με θάρρος δίπλα στις τοπικές δυνάμεις άμυνας των γύρω κοινοτήτων, με στόχο την προστασία των κατοίκων των συνόρων της Γάζας και της χώρας στο σύνολό της”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Το πρώτο βίντεο δείχνει στρατεύματα της επίλεκτης Μονάδας Multidomain, ή της Μονάδας “Ghost” που επιχειρούν στο κιμπούτς Ρεΐμ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της μάχης εναντίον δεκάδων τρομοκρατών της Χαμάς, σκοτώθηκε ο διοικητής της μονάδας, συνταγματάρχης Ρόι Λεβί, 44 ετών, καθώς και ένας ακόμη αξιωματικός, ο Γιοτάμ Μπεν Μπασάτ, 24.

Ένα δεύτερο βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον ισραηλινό στρατό δείχνει τη σκηνή της μάχης στο αστυνομικό τμήμα του Σντερότ, αφού τρομοκράτες της Χαμάς ανέλαβαν τον έλεγχο του κτιρίου, σκοτώνοντας αρκετούς αξιωματικούς.

Το βίντεο γυρίστηκε από το τανκ του τότε διοικητή της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχη Μπένι Άχαρον, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατο.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE