25.3 C
Athens
September 25, 2024
Image default
BUSINESS

Πλαστικά Κρήτης: Κράτησε τα κέρδη στο 1ο εξάμηνο

Στα ίδια περίπου επίπεδα κινήθηκαν οι εξαμηνιαίες επιδόσεις των Πλαστικών Κρήτης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή επίδοση, καθώς:

  • Ο κύκλος εργασιών από τα 197,88 διαμορφώθηκε στα 197,67 εκατ. ευρώ, παρά την υποχώρηση των τιμών (και αντίστοιχα του κόστους των πρώτων υλών).
  • Το EBITDA μειώθηκε οριακά από τα 35,55 στα 34,99 εκατ. ευρώ.
  • Τα καθαρά κέρδη προσέγγισαν τα αντίστοιχα περυσινά (22,388 έναντι 22,525 εκατ. ευρώ).
  • Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές (+16,2 εκατ. ευρώ).
  • Στις 30 Ιουνίου του 2024 τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης διαμορφώθηκαν στα 408,66 εκατ. ευρώ, ενώ το θετικό καθαρό ταμείο του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών τοποθετήσεων) ανέβηκαν στα 119,84 εκατ. ευρώ.

Προοπτικές

Σύμφωνα με τη διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης, συνεχίζεται η ικανοποιητική ζήτηση για τα προϊόντα μας με εξαίρεση την κινέζικη αγορά που εξακολουθεί να είναι υποτονική. Ο όγκος πωλήσεων του ομίλου μέχρι σήμερα είναι αυξημένος σε σχέση με το 2023, όπως και το υπόλοιπο των υπό εκτέλεση παραγγελιών.

Λόγω της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα παραμένουν υψηλά τα θαλάσσια ναύλα και μακρείς-αβέβαιοι οι χρόνοι άφιξης των εμπορευμάτων, πράγμα που αυξάνει το κόστος εισαγωγών-εξαγωγών και δημιουργεί προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

H επιβολή δασμών anti-dumping στις εισαγωγές διοξειδίου του τιτανίου προέλευσης Κίνας και η απαγόρευση εισαγωγής αιθάλης από τη Ρωσία που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιομηχανιών παραγωγής masterbatches.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου είναι ότι για το 2024 μπορούμε να αναμένουμε αύξηση του όγκου πωλήσεων και της κερδοφορίας του Ομίλου κατά 3%-5% σε σχέση με το 2023.

Related posts

Εισέρχεται στην αγορά τόνου ο Καλλιμάνης

banks

Motor Oil: Καθαρά κέρδη 190 εκατ. ευρώ το Q1

banks

ΟΠΑΠ: Στο 50,18% το ποσοστό της Valea Foundation μετά την επανεπένδυση μερισμάτων

banks

ΗELLENiQ ENERGY: Ολοκληρώνει τα αντιδιαβρωτικά έργα στις καμένες δασικές εκτάσεις της Δ. Αττικής

banks

Δημόσια προσφορά για εξαγορά της Performance Shipping από τον Γ. Οικονόμου

banks

Epsilon Net: Hλθον, είδον και απήλθον η TeamSystem

banks