31.7 C
Athens
July 20, 2024
Image default
BUSINESS

Πού ποντάρει για έξτρα έσοδα η Centric

Στις νέες πηγές εσόδων που θα αποκτήσει η Centric, καθώς οι υλοποιούμενες επενδύσεις της συνεχίζονται, αναφέρθηκε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε σχετικά με τη φετινή πορεία των εργασιών της εισηγμένης:

  • Η δραστηριότητα της εν πλω ψυχαγωγίας κινείται σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο λόγω του ήδη πολύ μεγάλου εύρους συνεργασιών του ομίλου, οι μελλοντικοί ρυθμοί ανάπτυξης δύσκολα μπορούν να συνεχίσουν να είναι υψηλοί.
  • Στον τουριστικό τομέα, το ξενοδοχείο της Μυκόνου ελπίζεται ότι και φέτος θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τα θέματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός συνολικά στο νησί. Η βίλα στη Μεσσηνία (περιοχή Costa Navarino) βρίσκεται σε τελικό στάδιο παράδοσης και αναμένεται να αρχίσει να προσφέρει έσοδα μέσα στο 2024, πέρα από τις δυνατότητες επίτευξης μελλοντικών υπεραξιών. Σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα στην Αράχωβα (εξασφαλίστηκε επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για την ανακαίνισή της) προβλέπεται να ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές του 2025. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ενοικιαζόμενα σκάφη αναψυχής, η εταιρεία αύξησε τον αριθμό τους από δύο σε τρία.
  • Το ακίνητο στην Καλλιθέα αναμένεται να εκμισθωθεί και να αποφέρει έσοδα από το 2025.
  • Τέλος, η εταιρεία συνεχίσει να διαχειρίζεται με επιτυχία το χρηματοοικονομικό της χαρτοφυλάκιο, κίνηση που έχει εξασφαλίσει σημαντικά κέρδη κατά τα τελευταία χρόνια, με την εικόνα του πρώτου φετινού εξαμήνου να είναι θετική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης εταιρείας Νικόλαο Μαρινάκο, «η Centric είναι μια εταιρεία συμμετοχών και στόχο έχει να επενδύει κάθε φορά σε τομείς που πιστεύει πως υπάρχουν ευκαιρίες. Το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια τοποθετηθήκαμε στο χώρο των ακινήτων, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε για πάντα μια εταιρεία real estate. Πιστέψαμε προ τριετίας στις προοπτικές του κλάδου και αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Είτε αποκομίζουμε σημαντικά ενοίκια, είτε έχουμε δει πως η αξία των επενδύσεών μας έχει ανεβεί, με ενδεικτικό παράδειγμα τη βίλα στη Μεσσηνία. Επίσης, με συνετό-συντηρητικό τρόπο διαχειριζόμαστε και το χρηματοοικονομικό μας χαρτοφυλάκιο. Εδώ και τόσα χρόνια, οι μέτοχοι έχουν διαπιστώσει πως ούτε έχουν χάσει τα χρήματά τους, ούτε εμείς παίζουμε τα χρήματά τους στα ζάρια. Επενδύουμε, με στόχο να ανεβάσουμε την πραγματική αξία της εταιρείας και οι μέτοχοί μας να καρπωθούν οφέλη από την άνοδο της τιμής της μετοχής».

CD Media-Προοδευτική

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, η διοίκηση της Centric, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

  1. Η πρόσφατη ρευστοποίηση του ποσοστού που κατείχε η εταιρεία στην Προοδευτική (γύρω στο 3%) οδήγησε σε κέρδος. Είμαστε ευτυχείς για την όλη εξέλιξη. Θεωρήσαμε τις πιθανότητες για μια μεγάλη ανάπτυξη της συγκεκριμένης εταιρείας ως περιορισμένες και σε κάθε περίπτωση δεν γνωρίζαμε πόσος χρόνος θα έπρεπε να απαιτηθεί μέχρις ότου η συγκεκριμένη υπόθεση να αποδώσει. Ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον της Προοδευτικής.
  2. Κατέχουμε εδώ και δώδεκα χρόνια το 16,2% της CD Media. Πρόκειται για μια αποδοτική επένδυση, από την οποία αποκομίζουμε μερίσματα και οι σχέσεις μας με τη διοίκηση της CD Media είναι πολύ καλές. Διαβάζουμε και εμείς στον τύπο για σενάρια συγχώνευσης με εισηγμένη εταιρεία.

Related posts

Jumbo: Με αύξηση πωλήσεων 12% τον Οκτώβριο μείωσε την ετήσια πτώση σε 7%

banks

ΕΛΒΕ: Μάσκες για Αστυνομία, Στρατό και Νοσοκομεία 

banks

Folli Follie: Σε εκκαθάριση η θυγατρική στην Ασία – 30/6 ο ισολογισμός 2018

banks

Euroins: Αύξηση κεφαλαίου €7,7 εκατ. για περαιτέρω επέκταση σε Ελλάδα-Πολωνία

banks

Profile: Σε λειτουργία η πλατφόρμα treasury στην Intesa Sanpaolo Albania

banks

Τρία καταξιωμένα στελέχη στη διοίκηση της Σαράντης

banks