Wednesday, April 30, 2025
18 C
Athens

Π. Γκόγκας στη «Ν»: Υπάρχουν ενδείξεις για πολύ μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της τάξης των 250 δισ. ευρώ

Για τα γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη της Ελλάδας αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων μίλησε o καθηγητής οικονομικής ανάλυσης και διεθνών οικονομικών ΔΠΘ, Περικλής Γκόγκας καλεσμένος στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Rush Hour με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

Ο κ. Γκόγκας σημείωσε: «Είναι δύσκολο να υπάρχουν ακριβή νούμερα ακόμα, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της τάξης – αν εκμεταλλευθούν – των 250 δισεκατομμυρίων ευρώ», υπογραμμίζοντας ότι αυτό μένει να αποδειχθεί με τις γεωτρήσεις.

Εξηγώντας τις εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα στα ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα, ο κ. Γκόγκας υπογράμμισε πως «μιλάμε για κάποια τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Το 80% των κοιτασμάτων είναι κυρίως φυσικό αέριο, ενώ το υπόλοιπο 20% είναι πετρέλαιο».

«Εφόσον όλα αυτά υλοποιηθούν, σημαίνει πως πάμε σε μία άλλη τάξη μεγέθους, καθώς πέρα από την αξία ως κοιτάσματα η σημασία τους εντοπίζεται και στα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που θα έχουν για την ελληνική οικονομία», επισήμανε.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Related Articles

Popular Categories

READ MORE