Wednesday, April 30, 2025
13.4 C
Athens

Ράλι για τη μετοχή της Intel, μετά το ρεπορτάζ περί συμφωνίας για κοινοπραξία με τον κολοσσό των τσιπ TSMC

Η μετοχή της Intel ενισχυόταν μετά τη ρεπορτάζ στον ιστότοπο Information ότι η εταιρεία συμφώνησε κατ’ αρχήν σε μια κοινοπραξία κατασκευής τσιπ με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

Ο τίτλος της Intel κέρδιζε 4% στις 9:55 μ.μ. ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, διαγράφοντας μια πτώση άνω του 5% νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Τα στελέχη και των δύο εταιρειών κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για τη σύσταση μιας κοινοπραξίας που θα διαχειρίζεται τα εργοστάσια παραγωγής της Intel, ανέφερε ο ιστότοπος.

Η Intel και άλλοι αμερικανικοί κατασκευαστές τσιπ θα κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών στο κοινό σχήμα, που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον μερικά από τα εργοστάσια της αμερικανικής εταιρείας, ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση.

Το Bloomberg News ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι οι εταιρείες συζητούσαν την ιδέα μετά από αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ.

Εκπρόσωπος της Intel δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για σχόλιο.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Related Articles

Popular Categories

READ MORE