29.6 C
Athens
September 27, 2024
Image default
MARKETS

Ράλι σε Κίνα-Χονγκ Κονγκ μετά τις ανακοινώσεις της Λαϊκής Τράπεζας

Ράλι σε Κίνα-Χονγκ Κονγκ μετά τις ανακοινώσεις της Λαϊκής Τράπεζας

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής (27/9) οι ασιατικές αγορές, ενώ την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων σχεδόν 16 ετών έκλεισαν οι κινεζικές αγορές, με κινητήριο δύναμη την ανακοίνωση και απελευθέρωση μέτρων οικονομικής τόνωσης από την κεντρική τράπεζα.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 2,63% στις 3.079,97 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component έκανε άλμα 6,06% στις 9.457,09 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 2,60% στις 20.443,00 μονάδες, επίσης, στην καλύτερή του εβδομάδα από το 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το 7ήμερο επιτόκιο reverse repo στο 1,5% από 1,7%, ενώ μείωσε, επίσης, τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 0,5%.

Η PBOC δήλωσε ότι η μείωση του RRR είχε ως στόχο να συμβάλει στη «δημιουργία ενός καλού νομισματικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος για τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας», όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Κίνα δημοσίευσε, επίσης, τα στοιχεία για τα βιομηχανικά κέρδη του Αυγούστου, τα οποία είδαν πτώση 17,8% σε ετήσια βάση. Η πτώση ακολουθεί μια αύξηση 4,1%, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο, τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών. Σε ετήσια βάση, τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 4,65 τρισεκατομμύρια γιουάν (663,47 δισεκατομμύρια δολάρια) για τους πρώτους οκτώ μήνες, έναντι 3,6% τους πρώτους επτά μήνες. Καθώς τα στοιχεία αυτά είναι μέχρι τον Αύγουστο, οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δέσμη στοιχείων για να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις των τελευταίων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Στις άλλες αγορές της Ασίας επικράτησε, επίσης, θετικό κλίμα, με τους επενδυτές να αξιολογούν, επίσης, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου από το Τόκιο, ο οποίος θεωρείται ευρέως ένας πρώτος δείκτης των εθνικών τάσεων. Ο γενικός πληθωρισμός του Τόκιο υποχώρησε στο 2,2%, από 2,6% τον Αύγουστο. Ο πυρήνας του πληθωρισμού – ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων, στην πρωτεύουσα, διαμορφώθηκε στο 2%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, μειωμένος από το 2,4% τον Αύγουστο.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 2,57% στις 39.821,50 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 0,82% στις 2.649,79 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,06%, στις 8,208.80 μονάδες.

#ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ_ΑΣΙΑΣ #ΑΓΟΡΕΣ_ΑΣΙΑΣ #Άνοδος #κέρδη #Κίνα #Χονγκ_Κονγκ

Related posts

Επιτόκια και ομόλογα «πλήγωσαν» την Wall Street

banks

Ισχυρές απώλειες για τεχνολογία και αθλητικά είδη στις ευρωαγορές

banks

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street μετά τα στοιχεία πληθωρισμού

banks

Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη σερί εβδομάδα κερδών

banks

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

banks

Το sell-off χτυπά την κεφαλαιοποίηση των Magnificent 7-Απώλειες $650 δισ.

banks