Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχει πιθανότητα ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αν και επανέλαβε την κατηγορία του ότι οι πρόσφατες προειδοποιήσεις της Ουκρανίας για κινδύνους στον ρωσικό εναέριο χώρο ισοδυναμούν με “κρατική τρομοκρατία”, μεταδίδει το Reuters.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, είναι έτοιμες να υποστηρίξουν μια ειρηνευτική συμφωνία.
“Τελικά, ωστόσο, το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί από τις χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση – τη Ρωσία και την Ουκρανία. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση”, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη ρωσική Άπω Ανατολή και πρόσθεσε: “Ωστόσο, είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι προσπαθούν να συμβάλουν σε μια διευθέτηση. Υπάρχει πιθανότητα; Κατά την άποψή μου, ναι, υπάρχει”.


