Sunday, March 16, 2025
18.6 C
Athens

Σερβία: Οι φοιτητές συμπαραστέκονται στον ελληνικό λαό για την τραγωδία στα Τέμπη

Εκδήλωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό για την τραγωδία στα Τέμπη διοργανώνουν αύριο οι φοιτητές της Σερβίας έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο προφίλ των φοιτητικών κινητοποιήσεων στο instagram οι φοιτητές καλούν σε συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία με το σύνθημα “Ο αγώνας σας είναι και αγώνας δικός μας!”.

Στο κάλεσμα των φοιτητών αναφέρεται: “Είναι σημαντικό να είμαστε μαζί αυτές τις στιγμές για αυτό σας καλούμε σε συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου, στην δεύτερη επέτειο της τραγωδίας, μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας, στις 11:45 η ώρα, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα και να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στο αγώνα του ελληνικού λαού για μία κοινωνία όπου τέτοιες τραγωδίες δεν θα συμβούν ποτέ ξανά”.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές στην Σερβία διαδηλώνουν εδώ και τρεις μήνες ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ όπου την πρώτη Νοεμβρίου του 2024 κατέρρευσε το τσιμεντένιο γείσο στον σιδηροδρομικό σταθμό προκαλώντας το θάνατο 15 ανθρώπων. Η τραγωδία συνέβη τρεις μήνες αφού ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του σταθμού. Οι φοιτητές καταγγέλλουν την διαφθορά και την αδιαφάνεια στην υλοποίηση δημοσίων έργων και ζητούν να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία για την ανακατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού στο Νόβι Σαντ.

-

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE