16.2 C
Athens
April 1, 2023
Image default
POLITICS

Σκέρτσος: «Η Ελλάδα αυτή δεν μας εκφράζει, υποχρέωσή μας να την αλλάξουμε»

«Θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα»

Στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στην τραγωδία των Τεμπών αναφέρθηκε σήμερα Σάββατο ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Σε ότι αφορά στην επίθεση που δέχθηκε ο Βαρουφάκης την καταδίκασε απόλυτα και ανέφερε ότι «η πολιτική βία δεν έχει χώρο σε καμιά δημοκρατία».

«Η Ελλάδα αυτή δεν μας εκφράζει»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, είπε ότι «ευθύνες υπάρχουν, δεν θα δείξουμε με το δάχτυλο στα παρελθόν για να αποδώσουμε ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλά θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα».

«Κάναμε προσπάθεια ανάταξης των ελληνικών σιδηροδρόμων, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας», είπε ο κ. Σκέρτσος και αναφέρθηκε στο σύστημα τηλεδιοίκησης και τις ενέργειες που έγιναν για να ολοκληρωθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση που το παρέλαβε με μόλις το 18% του έργου ολοκληρωμένο από την προηγούμενη, τονίζοντας ότι σε λίγους μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμο.

«Η Ελλάδα αυτή δεν μας εκφράζει. Η ευθύνη μας είναι να την αλλάξουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, δυστυχώς, είναι μια αφιλόξενη χώρα για τους νέους της, αυτό όμως αλλάζει σταδιακά».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Καραμανλή, είπε ότι, «αν και αυτονόητη, δεν είναι συνηθισμένη στη χώρα μας η αυθημερόν παραίτηση και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης», ενώ στο ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο κ. Καραμανλής, είπε ότι «αν θέλει να κριθεί από τους πολίτες θα πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα να το κάνει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ενδυνάμωση των γυναικών στην αγορά εργασίας

banks

Τσιάρας: Αλλαγές στον ποινικό κώδικα – Σοκαρισμένη η κοινωνία από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

banks

Εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία κατά της τρομοκρατίας προτείνει ο Θεοδωρικάκος

banks

Οι Τούρκοι θέλουν νατοϊκό ναύσταθμο

banks

Πρώτη φορά ελληνικά F-16 στη Σαουδική Αραβία

banks

Στα χαρακώματα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τις «φοροελαφρύνσεις» – Ο «νέος κύκλος παροχών» και οι εκλογές

banks