Wednesday, May 14, 2025
19.7 C
Athens

Σταθόπουλος για United: «Βλέπει» διψήφιο αριθμό προσφορών και αποτίμηση 8 δισ.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πώληση της United Goup όπου ανήκει και η Nova εμφανίστηκε ο επικεφαλής του BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίο έκανε λόγο για διψήφιο αριθμό δεσμευτικών προσφορών οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Στο περιθώριο Συνεδρίου ο κ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με το CVC του Άλεξ Φωτακίδη, και μάλιστα δήλωσε στενοχωρημένος με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχουν συζητήσεις και μάλιστα προχωρημένες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τίμημα που αναμένει από το deal ξεκαθάρισε ότι για ένα τέτοιο deal διαμορφώνεται σε οκτώ φορές τα EBITDA τα οποία είχαν διαμορφωθεί στο 1 δισ. ευρώ ουσιαστικά ανεβάζοντας τον πήχη στα 8 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους Άραβες επενδυτές που, όπως επεσήμανε, έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Σταθόπουλος έχει αναφέρει σε παλιότερες δηλώσεις τους ότι η BC Partners έχει συμπληρώσει 5 χρόνια στη United Group (UG) έχοντας το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία, Dragan Solak), αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Nova.

H Nova και η Wind είναι από τα τελευταία αποκτήματα της UG (δεν έχουν παρέλθει πέντε χρόνια), ενώ σήμερα ως ενιαία εταιρία είναι η μεγαλύτερη του ομίλου της United.

Η UG εκτός από Ελλάδα δραστηριοποιείται σε Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία και Σλοβενία στις τηλεπικοινωνίες την τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες δείχνουν ότι επίδοξοι αγοραστές για το σύνολο του ομίλου UG θα μπορούσαν να είναι η Etisalat, τηλεπικοινωνιακή εταιρία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (υπήρξε στο παρελθόν μέτοχος της Nova) ή η Saudi Telecom η οποία εξαγόρασε πέρυσι το 100% του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας της United Group σε Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβενία. Υπενθυμίζεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί να προχωρήσει τελικά πώληση επιμέρους εταιρειών, όπως η Nova.

Η ίδια η UG έχει ανακοινώσει στο μεταξύ πως η επένδυσή της στη Nova, έως το 2023, έφτασε τα 1,9 δισ. ευρώ.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE