27.2 C
Athens
September 24, 2024
Image default
BUSINESS

Στην Ελλάδα η εφαρμογή Revolut Invest, οι δυνατότητες

Η Revolut, η διεθνής fintech με πάνω από 45 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της εφαρμογής Revolut Invest, η οποία απευθύνεται σε προχωρημένους επενδυτές, σε τρεις Ευρωπαϊκές χώρες: την Ελλάδα, την Τσεχία και τη Δανία.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, η πιλοτική κυκλοφορία έρχεται μετά την προσθήκη των CFD και των ομολόγων στην γκάμα προϊόντων της Revolut σε αυτές τις χώρες. Οι επενδυτικές υπηρεσίες στον ΕΟΧ παρέχονται από τη Revolut Securities Europe UAB (Revolut).

Το Revolut Invest App προέρχεται από το ισχυρό οικοσύστημα υπηρεσιών της Revolut, όπως οι διεθνείς και άμεσες μεταφορές χωρίς κόστος και οι ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, αλλά είναι μια αυτόνομη εφαρμογή σχεδιασμένη για έναν και μοναδικό σκοπό: την επένδυση. Εκατομμύρια πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επενδυτική εμπειρία χάρη στα μαθήματα σχετικά με τις επενδύσεις και στη βοήθεια του Robo-Advisor στην κύρια εφαρμογή. Παράλληλα, οι έμπειροι επενδυτές μπορούν πλέον να οδηγήσουν τις επενδύσεις τους στο επόμενο επίπεδο με την εφαρμογή που αφορά αποκλειστικά σε επενδύσεις.

Η Revolut έλαβε υπόψη της τα σχόλια των ενεργών επενδυτών στην πλατφόρμα της, οι οποίοι χρησιμοποιούν ήδη το Trading Pro (πρόγραμμα με μηνιαία συνδρομή που προσφέρει υψηλότερα όρια στα 1,5 εκατ. $/€, χαμηλότερες προμήθειες ανά συναλλαγή στο 0,12%, χωρίς ελάχιστη χρέωση) και το Trading Terminal (για desktop). Κατάργησε προμήθειες όπως τα τέλη θεματοφυλακής (προηγουμένως στο 0,12% της ετήσιας αγοραίας αξίας των περιουσιακών στοιχείων), έχοντας παράλληλα μηδενικές χρεώσεις αδράνειας. Δεν απαιτείται επίσης ελάχιστη κατάθεση. Παράλληλα, πρόσθεσε λειτουργίες, όπως επαναλαμβανόμενες αγορές, εντολές με όριο και εντολές σε τιμή στοπ, αυξημένα όρια συναλλαγών, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στις ΗΠΑ (+9,5 ώρες) και τις Παγκόσμιες Αγορές, μια λειτουργία που επιτρέπει την παρακολούθηση δεικτών παγκόσμιων αγορών, αλλά και σημαντικών μακροοικονομικών δεικτών (πληθωρισμός, ανεργία, ΑΕΠ, επιτόκια και άλλα).

Έχοντας ήδη στην γκάμα των προϊόντων της πάνω από 4.000 χρηματοπιστωτικά μέσα – από κρατικά και εταιρικά ομόλογα, εμπορεύματα, μετοχές εισηγμένων εταιρειών στις ΗΠΑ και στον ΕΟΧ έως ETF και CFD, η δημιουργία μιας αυτόνομης επενδυτικής εφαρμογής υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων αποτελεί φυσική εξέλιξη για τη Revolut. Οι έμπειροι επενδυτές μπορούν να πάρουν θέσεις αγοράς (long), αλλά και πώλησης (short), να διαπραγματεύονται περιουσιακά στοιχεία με μόχλευση, να βελτιστοποιούν τη στρατηγική τους με αναλυτικά στατιστικά και να παρακολουθούν σε βάθος τα νέα της αγοράς.

Rolandas Juteika, Επικεφαλής Περιουσίας και Χρηματιστηριακών Συναλλαγών (ΕΟΧ): «Με την εφαρμογή Revolut Invest, στοχεύουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στις παραδοσιακές πλατφόρμες χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι οποίες υποβάλλουν τους επενδυτές σε υψηλές συναλλαγματικές ισοτιμίες, απαιτούν ελάχιστο ποσό κατάθεσης και τους επιβαρύνουν με διάφορες χρεώσεις όπως τέλη αδράνειας. Είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε όλα αυτά. Επιτρέπουμε στους πελάτες μας να επικεντρώνονται πλήρως στις επενδύσεις τους χωρίς περισπασμούς. Έτσι, κερδίζουν χρόνο και έχουν στη διάθεσή τους όλα τα επενδυτικά εργαλεία που χρειάζονται σε μία εύχρηστη εφαρμογή, την Revolut Invest.»

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που μέσα σε λίγους μήνες δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό οικοσύστημα, όπου εκατομμύρια πελάτες της Revolut μπορούν να ξεκινήσουν το επενδυτικό τους ταξίδι με μαθήματα και προϊόντα χαμηλού κινδύνου, όπως τα κρατικά ομόλογα και να επιλέξουν τις επενδυτικές τους στρατηγικές με τη βοήθεια του Robo-Advisor. Δίνουμε επίσης στους πελάτες μας τη δυνατότητα να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις ικανότητες και τα χαρτοφυλάκιά τους χάρη στα χιλιάδες χρηματοπιστωτικά μέσα που προσφέρουμε.»

«Ακούσαμε τα σχόλια των ενεργών επενδυτών στην πλατφόρμα μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν ήδη το πρόγραμμα Trading Pro και την desktop πλατφόρμα Trading Terminal. Μας ζήτησαν λιγότερους περισπασμούς, χαμηλές χρεώσεις, διαφάνεια, ταχύτητα, περιβάλλον χρήσης υψηλών επιδόσεων και προηγμένα εργαλεία. Οι πελάτες μας έδειξαν επίσης ενδιαφέρον για βασικές λειτουργίες και παροχές όπως γρήγορη διαδικασία εγγραφής, ενσωματωμένο φορολογικό έντυπο W-8BEN και ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες και είμαστε σε θέση να τους τα προσφέρουμε. Φέραμε την εφαρμογή Revolut Invest.»

Related posts

Ο Roberto Greco CEO του υπό σύσταση ομίλου της ΗΜΙΘΕΑ (Ερρίκος Ντυνάν)

banks

Εμπορικός Σύλλογος: Εδώ που φτάσαμε απαιτούνται επιπλέον μέτρα στήριξης

banks

Υπερδιπλασιασμός κερδών για τον όμιλο Βιοκαρπέτ

banks

O Κωνσταντίνος Κόλλιας νέος οικονομικός διευθυντής της Reds

banks

Flexopack: Αύξηση των πωλήσεων στο εννεάμηνο

banks

Cosmote: Ψηφιακές υπηρεσίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιδότηση 90%

banks