28.7 C
Athens
June 8, 2023
Image default
WORLD

Στη Χερσώνα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη νότια επαρχία Χερσώνα όπου περιηγήθηκε σε τοπικές υποδομές και υποσχέθηκε να “αποκαταστήσει τα πάντα” μετά τη ρωσική εισβολή.

Η επίσκεψη, σε μια περιοχή όπου η Ουκρανία διεξήγαγε με επιτυχία αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων, ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε μακριά από το Κίεβο αυτή την εβδομάδα.

Χθες Τετάρτη επισκέφθηκε στρατεύματα κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ στην πρώτη γραμμή του μετώπου. “Μίλησα με κατοίκους για θέματα που αντιμετωπίζουν τώρα και τις ανάγκες τους”, έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram κάτω από πλάνα της επίσκεψής του στην επαρχία Χερσώνα.

“Θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, θα ανοικοδομήσουμε τα πάντα. Ακριβώς όπως σε κάθε πόλη και χωριό που υπέφερε λόγω της κατοχικής δύναμης”.

Η ουκρανική αντεπίθεση πέρυσι έδιωξε τα ρωσικά στρατεύματα από την περιφερειακή πρωτεύουσα Χερσώνα έπειτα από μήνες κατοχής. Εργάτες στην περιοχή εργάζονται τώρα πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη αποκατάσταση και προστασία του ενεργειακού μας τομέα!” έγραψε ο Ζελένσκι σε ξεχωριστή ανάρτηση που τον δείχνει να επιθεωρεί ενεργειακή υποδομή.

“Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι εργάζονται για αυτό και για την επιστροφή του ηλεκτρικού στον λαό μας!”, συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Related posts

Μεξικό: Έκλεισε το αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες λόγω ηφαιστειακής τέφρας από το Ποποκατεπέτλ

banks

ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Λούισβιλ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με την οικογένειά του

banks

HSBC: Η ετήσια Γ.Σ. απέρριψε το spin-off του ασιατικού βραχίονα και την αύξηση του μερίσματος

banks

Χρέος-ρεκόρ 539 δισ. ευρώ θα εκδώσει το 2023 η Γερμανία

banks

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών τον Νοέμβριο

banks

Το Ιράν καταδικάζει τέσσερις ανθρώπους σε θάνατο για “συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών”

banks