Saturday, April 19, 2025
21.8 C
Athens

Στο Ιράν ο Σαουδάραβας υπ. Άμυνας – Μεταφέρει μήνυμα του βασιλιά Σαλμάν στον Χαμενεΐ

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν, έφτασε σήμερα στην Τεχεράνη, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους σε μια επίσκεψη που γίνεται ενόψει των συνομιλιών του Σαββατοκύριακου μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Χαλίντ μπιν Σαλμάν παρέδωσε μήνυμα του βασιλιά του σουνιτικού βασιλείου, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ προς τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του μηνύματος.

Ιράν και ΗΠΑ αναμένεται να έχουν έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών στη Ρώμη αυτό το Σαββατοκύριακο για το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου της Τεχεράνης.

“Πιστεύουμε ότι η σχέση μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας είναι επωφελής και για τις δύο χώρες”, δήλωσε ο Χαμενεΐ στη συνάντηση. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν εξέφρασε την ετοιμότητα της Τεχεράνης να ξεπεράσει τα εμπόδια στην πορεία για βελτίωση των σχέσεων με το Ριάντ.

Ιράν και Σαουδική Αραβία κατέληξαν το 2023 σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση της Κίνας να αποκαταστήσουν τις σχέσεις έπειται από χρόνια εχθρότητας, που απειλούσε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον Κόλπο και είχε οδηγήσει στην τροφοδότηση συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή από την Υεμένη έως τη Συρία.

Το Ριάντ καλωσόρισε τις συνομιλίες Τεχεράνης-Ουάσινγκοτν, λέγοντας ότι στηρίζει τις προσπάθειες επίλυσης περιφερειακών και διεθνών διαφορών.

“Οι δεσμοί μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν βελτιώνονται μετά τη συμφωνία του Πεκίνου”, δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Μοχάμαντ Μπαγερί, μετά τη συνάντηση με τον Σαουδάραβα υπουργό στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE