Sunday, March 23, 2025
17.4 C
Athens

Συρία: Τουλάχιστον 231 οι νεκροί από τις συγκρούσεις με υποστηρικτές του καθεστώτος Άσαντ

- 23:05

Επιχείρηση ασφαλείας στο προπύργιο των υποστηρικτών του πρώην προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ξεκίνησαν οι νέες συριακές αρχές, στον απόηχο των αιματηρών συγκρούσεων που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 231 ανθρώπων, στη δυτική Συρία.

“Οι δυνάμεις μας θα διεξάγουν στοχευμένες επιχειρήσεις ακριβείας σε συντονισμό με τις δυνάμεις ασφαλείας, εναντίον των ανδρών που παραμένουν πιστοί στο παλαιό καθεστώς και πρόδωσαν τις δυνάμεις και τους συμπατριώτες μας στην πόλη Καρντάχα” μετέδωσε το πρακτορείο Sana, επικαλούμενο μια πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας “εκτέλεσαν” σήμερα 136 μέλη της μειονότητας των Αλαουιτών, από την οποία προέρχεται και ο πρώην πρόεδρος Άσαντ. Οι αρχές έστειλαν ενισχύσεις και ξεκίνησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις στο δυτικό τμήμα της Συρίας, μετά τις άνευ προηγουμένου συγκρούσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 147 ανθρώπους από χθες Πέμπτη.

Από τις συγκρούσεις, τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί μετά την ανατροπή και τη φυγή του Άσαντ τον Δεκέμβριο, έχουν σκοτωθεί μέσα σε δύο ημέρες 231 άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Γερμανία κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας. “Έχουμε σοκαριστεί από τον αριθμό των θυμάτων στις επαρχίες της δυτικής Συρίας. Καλούμε όλες τις πλευρές να αναζητήσουν (…) ειρηνικές λύσεις, την εθνική ενότητα, έναν συμπεριληπτικό πολιτικό διάλογο (…) για να ξεπεράσουν το σπιράλ της βίας και του μίσους” ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παρατάθηκε μέχρι το Σάββατο στις παράκτιες περιοχές της Λαττάκειας, το προπύργιο Αλαουιτών, καθώς και στην Ταρτούς, λίγο νοτιότερα.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Γκέιρ Πέντερσεν δήλωσε “εξαιρετικά ανήσυχος” για τις συγκρούσεις αυτές και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε εξάλλου ότι η βία στη Συρία θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζοντας ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Δαμασκού “φέρει την ευθύνη να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Σύρων πολιτών”, το Ιράν δηλώνει ότι αντιτίθεται στη βία και τις δολοφονίες αθώων πολιτών “από οποιαδήποτε ομάδα ή φυλή”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Εσμαΐλ Μπαγαεΐ.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE