18.9 C
Athens
December 2, 2023
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Χτυπάνε τους 6+6 στο… συναίσθημα Σβίγκου και Βασιλειάδης – Πιέσεις για να παραμείνουν

Πιέσεις δέχονται τις τελευταίες ώρες τα στελέχη πλησίον της ομάδας Αχτσιόγλου για να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να εξομαλυνθεί το κλίμα στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκαν με τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο σήμερα, επιχειρώντας να  εξομαλυνθούν οι σχέσεις των ηγετικών στελεχών των 6+6 με τους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να διεξαχθεί πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών της ομάδας Αχτσιόγλου

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Γιώργου Βασιλειάδη. «Το θέμα είναι να δούμε πώς θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, αλλιώς θα μας… ξεπεράσει η κοινωνία. Δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σημειώνεται ότι μεταξύ τους διατηρούν φιλικές σχέσεις, καθώς, αμφότεροι βρίσκονται για χρόνια στο κόμμα, από την εποχή του Συνασπισμού και της νεολαίας του.

Τα στελέχη πλησίον της Έφης Αχτσιόγλου βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να διεξαχθεί πανελλαδική σύσκεψη, όπου, θα παρθούν οι αποφάσεις το μέλλον τους και το κατά πόσο θα αποχωρήσουν ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης

Η χείρα φιλίας του Στέφανου Κασσελάκη

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας στην πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου.

Κατά την Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή τη δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας». Αυτή η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρίνεται ως άνοιγμα στην πλευρά της Έφης Αχσιόγλου.

Ο Ραγκούσης που θα παραμείνει και το υστερόγραφο του Μπαλτά

Στο ίδιο πλαίσιο κρίσιμες κρίνονται και οι παρεμβάσεις του Γιάννη Ραγκούση και του Αριστείδη Μπαλτά.

Ο μεν πρώτος ανέφερε σε δημοσίευσή πως δεν γνωρίζει τι θα αναγκαστεί να πράξει η Έφη Αχτσιόγλου τελικά αλλά αυτός θα παραμείνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα προανήγγειλε πως θα παλέψει για να σταματήσει ο «καταστροφικός εμφύλιος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Από την πλευρά του ο Αριστείδης Μπαλτάς, στο υστερόγραφο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι σέβεται και τιμά «απεριόριστα τους καλοπροαίρετους συντρόφους και συντρόφισσες που συμφωνούν με μέρος, τουλάχιστον, των παραπάνω, αλλά διακινδυνεύουν την παραμονή τους στο κόμμα παρά την τελική απόφανση Κασσελάκη ότι «μόνη τάση είναι πλέον η δημοκρατική βάση». Παραμένουν ενόσω μάχονται να αλλάξουν εκεί τα πράγματα προς το καλύτερο».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «διαβεβαιώ δε ότι παραμένω σύντροφός τους έστω και από τα έξω. Και ομολογώ ότι ανησυχώ ιδιαίτερα για τις τύχες των εργαζομένων του κόμματος που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν ότι μπορούσαν ως έμπρακτοι καθημερινοί θεματοφύλακες της υλικής και της άυλης περιουσίας του. Ας πορευθεί καθένας και καθεμιά σύμφωνα με την πολιτική κρίση του και κατά την τιμή και την υπόληψή του…».

Related posts

Κόσοβο – Ο Κούρτι ακύρωσε τον «αμερικανικό» αγωγό φυσικού αερίου από την Ελλάδα

banks

Μητσοτάκης: Να δώσουμε περιεχόμενο στο «ως εδώ»

banks1

Κώστας Σκρέκας: Σχεδιάσαμε μία στρατηγική όπου οι ΑΠΕ θα παρέχουν πράσινη ενέργεια

banks

Κομισιόν προς Ερντογάν: Η ΕΕ ζητάει σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Κυπριακό

banks

Αζερμπαϊτζάν: Δεν αρνείται συμμετοχή σε πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

banks1

ΗΠΑ με Ελλάδα – Υπογράφουν τη νέα συμφωνία για τις βάσεις στις 14 Οκτωβρίου

banks